Cronologie arădeană – 26 august

1869 – În Grădina Căminului Cultural din Şeitin, a fost prezentată în premieră, de studenţi localnici   aflaţi în vacanţă, piesa de teatru: „Din răscoala lui Horia“ de Iosif Vulcan.

1948 – A fost publicată în Buletinul Oficial al Municipiului Arad, Ordonanţa, privind mobilizarea întregii populaţii împreună cu resursele tehnice proprii la realizarea integrală a planului de însămânţări. A apărut şi obligaţia întocmirii individuaale a planurilor de cultură. De la această dată, până la terminarea însămânţărilor, se considerau rechiziţionate şi puse la dispoziţia Comitetelor gospodăreşti comunale, toate atelajele de muncă, tractoarele, selectoarele, şi vânturătoarele din judeţ.

1972 – S-a deschis la Munchen (Germania), cea de XX-a ediţie a Olimpiadei de Vară. Din Arad, a participat un singur sportiv – Papp Francisc cooptat în lotul României de canotaj.

1995 – Au început la Arad, lucrările celei de a VI-a Conferinţe Naţionale de Ecologie, cu tema: Procese ecologice – bază a dezvoltătii economice. În cele 18 secţiuni, au fost prezentate, peste 300 de comunicări ştiinţifice.