Cronologie arădeană – 28 august

1699 – Conform Planului generalului austriac Stahremberg, în iunie 1701 s-au stabilit pe Mureş primele unităţi grănicereşti, cu centrul la Arad, acţiune primită cu ostilitate de nobilimea locală. Căpitanul Jovan Popovici Tekelija, originar din Tukulya (insula Csepel-Ungaria) remarcându-se în luptele pentru cucerirea Budei (1686), la Zenta (1697) a fost numit comandant. Înobilat în 1706, de către împăratul Austriei pentru merite militare, Jovan Popovici Tekelija, a constituit timp de un secol şi jumătate, împreună cu patru generaţii din urmaşii săi, una din cele mai importante familii aristocrate din Arad.

Jovan Popovici Tekelija

1818 – S-a născut la Arad, Lazăr Popovici, inginer, Directorul Companiei de Căi Ferate de Stat  Austriece, membru al Societăţii Austriece a Inginerilor şi Arhitecţilor şi a Societăţii Ungare a Inginerilor şi Arhitecţilor, Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad. A inventat sistemul Gloria, de observare şi dirijare simultană dintr-un singur punct a garniturilor de tren.

1948 – Primăria Municipiului Arad, a publicat regulamentul de acordare a împrumuturilor în bani, pentru funcţionarii proprii, sume care urmau să se restituie în 10 rate lunare, egale.