Cronologie arădeană – 29 aprilie

1900 – S-a născut în Arad, Ronay Ferenc, fotbalist care a debutat la clubul AMEFA şi a jucat în echipe divizionare din Arad, Oradea şi Bucureşti, unde din 1955, a antrenat echipa Rapid.(Olimpici arădeni, p.147-148).

1937 – Prefectul Judeţului Arad, dr. Groza, a atras atenţia Preturilor şi primăriilor comunale că manipularea fondurilor şi averii comunale se face fără respectarea instrucţiunilor de angajare a cheltuielilor, lipsind mai ales actele justificative. De asemenea s-a comunicat constatarea că toate clădirile din proprietatea comunelor, cancelariile acestora şi notariatele sunt într-o stare deplorabilă, care nu mai poate fi tolerată. Cei în cauză erau invitaţi să îndrepte neregulile constatate.

1813 – La Primăria din Arad, a fost înregistrată cererea meșterului farmacist Szikra Andra, pentru deschiderea unei farmacii, pe Szep utca (strada Frumoasă) azi Tribunul Dobra, numită La Îngerul, devenită în foarte scurt timp deosebit de profitabilă. După câțiva ani, proprietarul Szikra Andra, devenit Boros, va ajunge o persoană foarte cunoscută și influentă, cu funcții de conducere în administrația orașului.