Cronologie arădeană – 29 septembrie

1900 – Cu ocazia Congresului pe ţară a restauratorilor, s-a deschis în Arad Expoziţia de struguri, fructe şi degustare de vin. Ministerul Agriculturii din Ungaria, a fost reprezentat la toate activităţile profesionale prin Victor Kosinsky, directorul Şcolii de viticultură din Miniş. Domeniul din Pâncota a prezentat aproape 120 soiuri de struguri, iar Şcoala de viticultură din Miniş, o colecţie completă de struguri şi vinuri. Au participat peste 400 specialişti şi invitaţi, succesul fiind important şi din punct de vedere comercial, fiind vândute peste 700 hl de vin şi o însemnată cantitate de struguri de masă.

1903 – În ziarul arădean Adevărul a fost publicată următoarea ştire: În Micălaca s-a ţinut o adunare mare socialistă. „În zădar se necăjeşte notarul (Micălaca era atunci o comună rurală) şi se bate din răsputeri să ne oprească adunările. Cu cât e mai mânios pe socialişti, aceia se împuternicesc cu atât mai tare. La adunare fratele Ponta vreme de două ceasuri a vorbit despre drepturile răpite de guvern de la popor. Cu multă dragoste şi însufleţire l-au ascultat micălăcenii pe Ponta şi de câteva ori l-au şi aplaudat. Înainte fraţilor din Micălaca! Nu încetaţi a răspândi şi împuternici social-democraţia“, au fost cuvintele de încheiere a discursului lui Ponta,

1919 – Asociaţia învăţătorilor din Arad, înfiinţată la 29 septembrie 1919, sub conducerea Revizorului şcolar Iosif Moldovan, a ales ca președinte pe învățătorul Iuliu Grofşoreanu din Galșa .

Învățătorul Iuliu Grofșoreanu

1939 – Printr-o Circulară adresată tuturor serviciilor, primarul Alexandru Vlad, punea în vedere întregului personal din subordine că le este cu desăvârşire interzis pe viitor a folosi telefonul interurban, fără autorizaţie prealabilă. Se menţiona că cei care vor contraveni acestor dispoziţii, pe lângă că li se vor imputa convorbirile, vor fi aspru sancţionaţi pentru neexecutare de ordine şi producerea de cheltuieli nejustificate în sarcina bugetului acestui municipiu.