Cronologie arădeană -31 iulie

1774 – A fost aprobat proiectul ofiţerului Ludwig Hubner, referitoare la demolările vechii cetăţi a Aradului, construită în 1701. Au fost vizate: cazărmile infanteriei, artileriei şi ale trupelor de geniu, împreună cu cele câteva case civile care au mai rămas. Construcţiile se aflau pe malul drept al Mureşului, pe locul unde mai târziu a fost edificată intreprinderea Teba (în aval de podul Traian). Pentru comunicare şi transportul materialelor între cele două unităţi militare, aflate pe maluri diferite ale Mureşului a fost construit un pod din lemn, ale cărui urme se mai văd azi, în aval de podul Decebal.

Urmele Podului Cetății

1927 –Clubul Regata Arad şi Societatea Regata Mureşul au organizat un important concurs regional de canotaj cu luntre, competiţie care s-a bucurat de mare succes, cu largă participare a publicului spectator.

1939 – A fost dat publicităţii Ordinul Ţinutului Timiş pentru  împroprietărirea în Municipiul Arad,  cu loturi de case de câte 200 stânjeni pătraţi a 162 ofiţeri şi subofiţeri, foşti voluntari în Armata Română în timpul Primului Război Mondial şi a unor văduve de război.

1948 – Prefectura a aprobat, cele 11 Regulamente comunale ale Primăriei din Rovine – Plasa Pecica, aplicabile uzului particular al locuitorilor: serviciul cadastral, zootehnic-veterinar, pompieri, iluminat, pază, curăţitul coşurilor, pieţe şi târguri, podul plutitor, cântarul comunal şi fântânile publice.

2006 – Au fost sfințite Crucile Catedralei Eparhiale, proiectate de arh. Ioan Hăprian. Au fost ridicate pe turle în 3 august, unde au fost fixate în soclul structurii de rezistență, prin prindere mecanică.

Slujba de sfințire a Crucilor Catedralei