1798 – În Casa Milici situată pe strada Lucian Blaga, colţ cu Ilarie Chendi, a avut loc unul din primele spectacole de teatru, de mare succes, în Arad.
1827 – A fost inaugurat iluminatul public în Arad, prin aprinderea a 156 de lămpi cu ulei, pe străzile cufundate până atunci în beznă. Seară de seară, paznicii de noapte ai primăriei le aprindeau, stingându-le dimineaţa. Uleiul era completat la intervale regulate de un oficiant. În 1850 s-a trecut la lămpile cu petrol, iar în 1869 s-au introdus lămpile de iluminat cu gaz, obţinut de la Fabrica de pe strada Mucius Scaevola, construită de berlinezul Ph.O. Ockelhauser. În scurt timp, sistemul, care a funcţionat până la începutul secolului al XX-lea, a fost preluat în cafenele, instituţii şi locuinţele din centrul oraşului. După 1895, s-a trecut în paralel la iluminatul electric.
1855 – S-a născut la Cladova (comuna Păuliş, Judeţul Arad), Nicolae Ştefu (Nicu Stejărel), neobosit dascăl, comisar consistorial pentru cercetarea şcolilor pomologice, gazetar, autor de manuale şcolare, scriitor de literatură pentru copii, instructor şi dirijor de coruri, animator cultural. Compozitorul Ciprian Porumbescu, a compus pentru Corul din Şiria condus de Nicolae Ştefu piesa Marşul Plugarilor, devenită piesă de rezistenţă pentru arădeni.
1946 – A reînceput la Palatul Cultural activitatea Reuniunii Filarmonice Arădene, înfiinţate în 1810.