Cronologie arădeană – 6 iulie

 1931 – Împotriva lui D. Bozgan, directorul Penitenciarului din Arad, a fost depus un denunţ penal fiind acuzat că vatămă deţinuţii. Unul din reclamanţi arăta că în timpul detenţiei sale preventive, persoana D. Bozgan în prezenţa a doi gardieni cu baionetele la arme ţinute la fruntea sa, a trebuit să suporte, în picioare, lovituri aplicate pe tot corpul. Prim-procurorul Constantin Vulpe, a declanşat o anchetă severă în acest caz.

1945 – Şeful Statului român, Regele Mihai, a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie militară a URSS – Ordinul Victoria cu briliante. După două săptămâni, la Palatul Regal, mareșalul F.I.Tolbuhin, căpetenia militară sovietică din zona sud-estică, a înmânat, printr-o ceremonie, prestigioasa decoraţie. Distincţia a mai fost acordată generalului american Eisenhover şi mareşalului englez Mongomery.

Regele Mihai I
Mareșalul sovietic Feodor Ivanovici Tolbuhin

.1976 – A avut loc festivitatatea deschiderii la Arad a Taberei Naţionale şi Campionatului Naţional de aeromodele zburătoare la categoria copii şi adolescenţi. Peste 300 sportivi, au concurat la probele de zbor liber, modele captive şi cu radio-comandă. Echipajul din Arad, a ocupat locul II, fiind întrecut de Argeş, urmate de Bucureşti și Hunedoara.

Expoziția de aeromodele