
1894 – S-a născut la Selişte–Petriş (judeţul Arad), Sabin Drăgoi (1894-1968), muzician şi compozitor, membru al Academiei Române.
Folclorist, dirijor de cor şi compozitor, Sabin Drăgoi (1894 – 1968), este considerat astăzi drept unul din cei mai de seamă creatori muzicali formaţi în perioada interbelică. A lăsat o moştenire artistică impresionantă. Opera Năpasta, suita orchestrală Divertisment rustic, corurile Trandafir de pe răzoare şi Bănăţeana, liedul Crizanteme, Miniaturile pentru pian, colecţia de folclor 303 Colinde, sunt doar câteva din lucrările sale dar suficiente pentru a ilustra contribuţia sa la afirmarea culturii naţionale. Puţini compozitori români au cunoscut folclorul asemenea lui Sabin Drăgoi. El l-a perceput chiar în mediul unde acesta se năştea, fapt care explică mulţimea de genuri şi forme pe care le-a cultivat în creaţia sa. De asemenea a demonstrat că melosul popular, din care s-a inspirat permanent, poate fi valorificat în toate tipurile de muzică cultă. Impunătorul său prestigiu în mediul muzical, a dus la alegerea sa ca vicepreşedinte al Uniunii Compozitorilor, iar în 1953, Membru Corespondent al Academiei Române. Ca semn al unei binemeritate preţuiri postume, astăzi, numele său este purtat de Liceul Pedagogic din Deva şi Liceul de Arte din Arad.


1894 – S-a născut în Arad, Gabriel Pascal (m. 1954), actor, regizor şi producător de film (Pygmalion, Major Barbara, Cezar şi Cleopatra, Androcles şi leul etc). A murit răpus de cancer la ficat, la vârsta de 60 de ani(1954).
1941 – Printr-o Notă informativă, Ioan Idita, șeful Postului de jandarmi din Semlac prezenta nemulțumirile populației sărace din Semlac, care nu au cereale de ajuns până la recolta viitoare și nu mai au de unde să le procure.