Cronologie arădeană – 8 aprilie

1924 – Într-un raport financiar adresat Consiliului Local, se prezintă faptul că Intreprinderea Comunală Arad, a încheiat anul fiscal 1923, cu o pierdere de 2 milioane lei, alături de numeroase reclamaţii privind calitatea apei de băut, care a devenit de nesuportat şi tulbure datorită sărurilor de fier şi mangan precipitate depuse sub formă solidă Pentru echilibrarea bugetului, Primăria, a aprobat un avans de un milion de lei susţinând propunerea ca directorul Emerich Zador împreună cu ing. Camill Kaufmann, să plece la Târgul Internaţional de la Viena, în scopul contractării unor utilaje noi, în vederea transformării unităţii în Societate Comercială cu gestiune proprie şi diversificarea activităţii economice, prin contractarea unor servicii şi materiale de la firme prestigioase din Austria şi Germania.

Uzina de Apă (1896)

1931 – S-a născut la Breta – Mureş (judeţul Hunedoara), Octavian Olariu, sculptor, autorul lucrării monumentale Lupta contrariilor din Căsoaia (1979), câştigător a numeroase premii internaţionale . Până la absolvirea studiilor artistice, Octavian Olariu a locuit, timp de zece ani, la Arad, unde a urmat Liceul Comercial. Lucrările sale, monoxile, au o robusteţe aparte, în concordanţă cu tematica de inspiraţie folclorică. În 1980, a emigrat în Canada.

1948 – Au fost semnate de Săbău Gheorghe – Ajutorul Primarului Municipiului Arad şi Ştefan Pop – Primarul comunei rurale Aradul Nou, asistaţi de alţi funcţionari ai celor două administraţii, procesul verbal de predare, respectiv de primire a acestei comune, împreună cu toate agendele şi inventarul său. Tot atinci s-a stabilit că administraţia fostei comune se transformă într-un sector administrativ al Aradului, sub numele de Aradul Nou, după metoda aplicată în Gai, Micălaca şi Grădişte.

Piața în Aradul Nou

1938 – A avut loc întrunirea comitetului de conducere a Clubului Sportiv Gloria, unde au fost discutate măsurile speciale ce trebuiau luate pentru îmbunătățirea situației financiare a societății. După discuții furtunoase s-a hotărât deschiderea unei liste de subscripție pentru strângerea banilor necesari plătirii jucătorilor de fotbal. În câteva zile, prin contribuția suporterilor, a fost adunată suma necesară achitării salariilor la zi.

1945 – În Arad a fost înființat Ateneul Popular Arad permanenţă, p. 742