Cronologie arădeană – 8 martie

Ziua Internațională a Femeii Sărbătoarea a fost instituită în 1910, la Conferinţa femeilor socialiste de la Copenhaga (Danemarka), fiind propusă de Clara Zetkin, politiciană şi teoreticiană marxistă, activistă pentru drepturile femeilor din Germania. În 1911, au avut loc primele festivităţi consacrate Zilei Femeii, în Germania, Austria, Danemerca, iar în 1913 în Franţa şi Rusia. În România postbelică, Ziua Femeii, a devenit un prilej de evidenţiere a succeselor regimului, aducându-se un omagiu contribuţiei femeilor la edificarea societăţii comuniste.

1933 S-a născut la Arad, Hoszpodar Zoltan, înotător şi jucător de polo pe apă, cu 36 selecţionări în loturi de înaltă performanţă a României, recordman naţional, participant la Jocurile Olimpice de la Melbourne (1956).

1948 – Ministerul de Interne a comunicat Prefecturilor, Ordinul Circular prin care, cu sprijinul gardienilor silvici se deschidea campania de stârpire a delicvenților care furau lemne din pădure.

1949 A fost stabilit pentru județul Arad, itinerarul Consiliului de recrutare în armată al tinerilor născuți în 1928 și 1929 care formau clasa 1950-1951. Tinerii care prin fraudă s-au omis de pe tabelele de recensământ sau de pe cele de recrutare, riscau condamnarea la închisoare corecțională de 2-5 ani și amendă.