
1940 – S-a născut la Socodor, poetul Mihai Traianu, pseudonimul profesorului Mihai Chişu (d. Arad, 2007), Licențiat al Facultății de filologie din Cluj – Napoca (1964), membru al Uniunii Scriitorilor, Laureat al premiului de poezie al revistei Tribuna.. Boem incurabil şi sofisticat, Mihai Traianu a avut un destin ciudat. A prestat mai multe munci: profesor, funcţionar, salahor în agricultură, recepţioner, magazioner, paznic, a scris rar, puţin, dar bine, exprimându-se în excelente poeme.

1946 – Fiind invitată să ia parte la Conferinţa de Pace de la Paris, în şedinţa Consoliului de Miniştri, a fost aprobată componenţa Delegaţiei României alcătuită din 73 membri (13 delegaţi principali, 22 consilieri tehnici, 37 secretari, cartografi, ziarişti), din care făceau parte: Gheorghe Gheorghiu-Dej, Lothar Rădăceanu, D. Dămăceanu, Florica Bagdasar, Elena Văcărescu, Şerban Voinea.
1946 – La presiunea comandamentului sovietic a fost aprobat Decretul prin care au fost trecuţi în rezervă, 8000 de ofiţeri care au luptat pe front, între care peste 1000, făceau parte din elita armatei române, care au luptat pe ambele fronturi în cel se al Doilea Război Mondial.