1947 – Printr-o Ordonanţă, primăria Aradului a interzis comercianţilor de orice categorie, de a face cumpărături în pieţele alimentare, pe străzi sau teritoriul gării în scopul de a fi revândute. Pentru achiziţionarea mărfurilor alimentare de către detailişti de la producători a fost fixată exclusiv Piața Mihai Viteazul.

1939 – În sala festivă a Primăriei din Arad, s-a aniversat cu fast, împlinirea unui an de la instalarea în fruntea administraţiei locale (primar), a generalului Alexandru Vlad. În numărul festiv, al Buletinului Oficial al Municipiului Arad editat cu acest prilej, s-a menţionat că la întrunirea solemnă, expozeul primarului, masa comună şi cuvântările rostite au avut o singură notă: preamărirea muncii asidue şi dezinteresate, cinstite şi neprihănite de ambiţii deşarte, neîntinate de murdăria incorectitudinei a persoanei sale: Când ne-am instalat în fruntea acestui oraş, continua textul comunicatului, am surprins Aradul în plin regres, în plină somnolenţă şi de aceea, hotărârea noastră din prima zi a fost, de a nu precupeţi nici o osteneală pentru deşteptarea lui din letargie îi îndrumarea lui din nou, pe linia ascensiunii economice, industriale şi naţional – culturale, se arăta în discurs. După încă un an în septebrie 1940, primarul Alexandru Vlad a fost înlocuit cu Emil Monţia.
1949 – A apărut primul număr din cotidianul arădean Flacăra Roşie, ziar cu un format tabloid în patru pagini, condus de redactorul şef Koloszvari Emerich (1949 – 1954). Publicaţia din subordinea organelor judeţene ale PCR cu un tiraj de 40.000 exemplare, a apărut sub acest titlu timp de peste 4 decenii, până în 22 decembrie 1989, când numele a fost schimbat în Adevărul.