„Cunoașteți opera lui Ștefan Augustin Doinaș?”

Încă ne găsim în perioada Centenarului Doinaș, drept pentru care, proiectele dedicate scriitorului arădean continuă.

De 7 ediții, adică din anul 2015, copii de la școlile arădene, din satul de origine al scriitorului, Caporal Alexa, din Sântana și Arad sunt implicați într-un concurs de recitare a versurilor lui. Zeci de copii ne-au surprins cu descoperirea sau redescoperirea frumuseții și tâlcului operei lui Doinaș.

De la începutul primei ediții a sărbătoririi scriitorului, inițiată de inimoasa doamnă Alina Ledeanu, Director al Fundaţiei Culturale „Secolul 21”, câteva instituții și organizații au devenit parteneri permanenți ai acestui eveniment: Fundaţia Culturală Secolul 21, Primăria Sântana, Biblioteca orășenească Sântana și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. Evenimentul s-a ramificat și diversificat, a obținut prestanță în plus prin implicarea instituțiilor administrative de la Arad și cu importantul aport al poetei Lia Faur, a devenit un festival de literatură cunoscut în țară și înafara țării, „Zile și seri de literatură Doinaș-SAD”.

Anul acesta, tema concursului axat pe recitarea versurilor lui Doinaș este, „Vitalitatea operei lui Doinaș”. Alături de recitatorii obișnuiți ai concursului: Liceul Tehnologic „Ștefan Hell”, Școala Gimnazială „Ștefan Aug. Doinaș” din Caporal Alexa, Școala Gimnazială din Sântana, Școala Gimnazială din Curtici, acestei ediții i se adaugă alții: Liceul Tehnologic „Moga Voievod” din Hălmagiu și Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonț.

Concursul va avea 2 secțiuni de vârstă, de la 5 la 8 ani și de la 9 la 12 ani.

„Cunoașteți opera lui Ștefan Augustin Doinaș?”, a VII-a ediție a concursului, organizatori Fundaţia Culturală Secolul 21, Primăria și Biblioteca orășenească Sântana, va avea loc, vineri 11 Noiembrie 2022, la ora 11, în Holul Primăriei orașului gazdă.

Dorim mult succes recitatorilor și organizatorilor.

Lucia Bibarț