Originar din nordul Bucovinei (Cernăuți, 1943), după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1967), și-a început activitatea scenică la Timișoara. După un an, a sosit la Arad, unde s-a stabilit pentru tot restul vieții într-o lungă și fructuoasă activitate actoricească. Pe scena arădeană a interpretat peste 50 de roluri, diverse, variate ca întindere și consistență, creându-și propriul stil de joc, natural, modern, asemenea modelului englez. Discursurile sale erau rostite cu sobrietate și convingere, vădind nebănuite disponibilități pentru oricare din genurile spectacolului, așa cum au fost personajele: Petruchio din Îmblânzirea scorpiei de W. Shakespeare (1985), Chirică din Omul cu mârțoaga de G. Ciprian (1977), Cațavencu din O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale (1985), sau în roluri mai mici, ca Milică Dumitrescu, băiatul pofticios de bomboane din Visul unei nopți de iarnă de Tudor Mușatescu (1984).
Cât timp a fost directorul Teatrului de Marionete (1996 – 2000), pe lângă funcția de manager, Dan Antoci a interpretat câteva roluri și pe scena acestei instituții: Spărgătorul de nuci, Piticul roșcovan, Făt-Frumos din lacrimă, Trei prințese fermecate. Ca principal organizator al Festivalului păpușăresc Euromarionete (1997, 1999) a conferit pentru prima dată, o dimensiune internațională și acestei instituții.
Memorabile au rămas și aparițiile sale în cinematografia românească, în filmele: Pintea (1976), Din nou împreună (1978) Burebista (1980), Detectiv fără voie (2001), sau prin emisiunile televiziunilor arădene destinate copiilor, în care depăna cu farmec, vechi basme și legende din repertoriul românesc și universal.
Pe plan social, Dan Antoci, s-a remarcat împreună cu soția sa Monica, prin preocuparea susținută pentru înființarea în 1990 a Asociației Handicapaților Neuromotori din România (AHNR), organizație cu profil umanitar.
S-a sfârșit din viață la vârsta de 77 de ani, în 6 decembrie 2020 fiind înmormântat în Cimitirul Pomenirea .Piatra funerară, un monument cruciform din marmură neagră este marcată cu inscripția: DAN / ANTOCI / 1943 – 2020.