De-a Baba-oarba -Lucia Bibarț

De-a Baba-oarba

O mână de scriitori/autori de cărți și texte pentru copii au transformat seara, de aseară, pentru 2 ore, într-o Poveste.

Și ca să putem intra pe de-a-ntregul în ea, dar să nu îi știrbim farmecul, noi adulții, a trebuit mai întâi să ne legăm la ochi, să jucăm ”Baba-oarba”, adică să ghicim ce vor cei mici să găsească într-o carte.

Abia după ce am rezolvat ghicitoarea, Povestea s-a deschis și am reușit să pășim în ea, devenind la rândul nostru numai ochi și numai trăire, asemeni celor mici.

Să vezi atunci minune!

Au ieșit dintre file mai întâi o broască țestoasă și un melc într-o cursă dezordonată, condusă -normal! de Denis și Mihnea, apoi lumea lui Alex cea măceană, apoi pisica și o mulțime de copii alergând după ea, greierele și furnica, desprinși din fabulă și prieteni acum, apoi tortul cu alune, că era ziua copilului! clasa cu adolescenți gata mereu de șotii și curtea bunicilor plină cu orătănii și patrupede zgomotoase.

Să tot ai astfel de bucurii cu: Fevronia Spirescu, Daniela Ghigeanu, Ildi Șerban, Ioan Alexandru Ardelean, Zaha Marcela, Livia Ciupav Sfârâila, Cristian Mladin și Lucia Bibarţ.De aceea ne-am zis că spre vară ne vom aduna, din nou, pentru o nouă Poveste.

Mulțumesc tuturor maturilor care au avut curajul să împrumute, pentru o seară, vârsta lui ”că de n-ar fi, nu s-ar povesti!”