De la sare, la cumpănă, copaci și cuiburi – Lucia Bibarț

                             De la sare, la cumpănă, copaci și cuiburi –

                                   triplă lansare de carte la Bibliotecă

Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” Arad, va găzdui pe data de 19 iulie 2021, ora 17.00, o triplă lansare de carte, toate aparținând aceluiași autor, Ildiko Șerban.

Dacă anul trecut, Ildiko Șerban prezenta în instituția cărții ”Sarea din pustă”, un volum de versuri de debut, anul acesta, ca-ntr-o avalanșă literară, autoarea expune judecății publicului altele trei, dintre care una constituie un nou debut, de data aceasta în proză.

Arădeaca se află în plină ascensiune literară, dovedind o mare forță artistică pe mai multe genuri.

Foarte prolifică, într-o formă maximă, Ildiko Șerban scrie cărți fără să le diminueze calitatea, în ciuda ritmului susținut în care acestea se nasc.

A doua carte a autoarei în ordine cronologică și prima pregătită acum de lansare, ”La cumpăna furnicilor”, este un volum de versuri,  editat cu sprijinul Bibliotecii Județene, al dlui Doru Sinaci, apărut la Ed. Partoș, Timișoara, în 2020.

Cel de-al doilea volum de versuri, gata să pornească spre cititori, se numește „Cuțit fără copac” și a fost tipărit la Ed. Neuma, Cluj-Napoca, în anul 2020.

În sfârșit, cel de-al treilea constituie debutul în proză al autoarei Ildiko Șerban, a apărut tot la Cluj, la Editura ”Colorama”, în acest an și se numește ”Cuibul din păsări”.

Evenimentul de la bibliotecă va beneficia de câțiva invitați importanți.

Prezentarea cărților va aparține poetului Vasile Dan, Președintele USR – filiala Arad, câte un fragment din fiecare carte va lectura actrița Mariana Tofan, iar momentul muzical va fi susținut de Maria Solomie – elevă a Palatului Copiilor.

Lansarea va fi găzduită în Grădina de vară a instituției, moderată de poeta Lucia Bibarț.

Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.