De ziua ta, copile!

Din creațiile copiilor !

 

Lumini de iarnă în pădure

Noaptea, pe cerul adormit, zac liniştite lumini palide, ascultând
Poveştile vechi şi fermecate ale bradului bătrân
Crivăţul aleargă după fulgii pufoşi şi reci
Aşezându-i ordonat pe crengile vechi.

Afară, liniştea suspină de dorul păsărilor de mult plecate
Lacrimile copacilor goi stau cuminţi, îngheţate
Luna stă la locul ei veşnic, cântând pe un glas puţin afon
Zâmbind timid din când în când şi terminând pe un ton monoton.

Oameni îmbrăcaţi în haine argintii, dansează sub lumina lunii oarbe
Bucurându-se de momentele cu troiene înalte
Sub care se află frunze moarte, dar demne
Aşteptând tăcute ziua în care vor fi reînviate.

Andrea Rus, Palatul Copiilor Arad, 14 ani 
Prof. Manuela Codrean

 

Class Royal în China

Ieri, pe o stradă din orașul chinezesc ”Hong Kong” eram concentrat pe jocul meu preferat ”Class Royal”, de pe telefon. Era să trec în arena 6, când o persoană m-a prins de mână și în acel moment am pierdut jocul. Când mi-am ridicat privirea din telefon am realizat că eram în realitate. Fiind speriat l-am întrebat pe acel domn ce doreste și cum se numește. Abia atunci am realizat că ajunsesem pe partea carosabilă și riscam să fiu accidentat. I-am mulțumit salvatorului meu.Mi-a spus că se numește Tao Chen. 
Mi-a sugerat că decât să mă joc pe telefon mai bine să vizitez ”Marele Zid Chinezesc”, „Orașul interzis” ba mai mult s-a oferit să-mi fie ghid. M-a întrebat din ce țară sunt si i-am răspuns că sunt din România. Atunci el a zis că e țara Nadiei Comăneci și a lui Hagi. Eram tare mândru să aud că ei sunt cunoscuți și în China.
Așa am început să vizităm ”Orașul interzis”, ”Marele Zid”, iar după asta m-a invitat la un restaurant cu mâncare tradițională. În timp ce stăteam la masă m-a rugat să-i arăt pe telefon câteva imagini din România. I-am arătat mânăstirile din Bucovina, ”Cimitirul vesel” din Săpânța, Castelul Bran, Coloana Infinitului, a lui Brâncuși și câteva costume populare. A fost încântat și mi-a promis că va veni și el în vizită în România. De aceea eu am să-i fac o surpriză și voi învăța limba chineză. De atunci corespondăm prin telefon. A fost o excursie de neuitat!

Vărșendan Sergiu,
12 ani
Palatul Copiilor Arad
Prof. Manuela Codrean