Din fuiorul nostru atemporal, pentru copii!

18767913_1498734590147072_7211674971472214291_n

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, pregătește o serie de evenimente premergătoare ”Zilei Copilului”.
Săptămâna aceasta, până în 1 iunie 2017, vom spune poezii, povești, vom cânta, ne vom juca, vom vizita, vom publica pe facebook –ul și pe site- ul bibliotecii eseuri ale copiilor și vom deschide expoziții cu și despre copii.
3 grupuri de preșcolari, de la Grădinița ”Piticot” au vizitat deja biblioteca.A fost ”Prima vizită”, a unora, sau a mai multa, a altora.Copii s-au jucat, au cântat, au cunoscut curtea interioară și au vizitat cărțile ”bolnave” de la ”dispensarul” destinat însănătoșirii lor: legătoria.
”Întâlnirile Ligii Scriitorilor arădeni” va închina creației pentru copii o parte a ședinței literare, de luni, 29 mai.
Săptămâna aceasta, vom publica pe facebook –ul și pe site- ul bibliotecii din lucrările despre copilărie, participante la concursul de creație literară și plastică, ”Zâmbet de copil”, de la Sântana. 
Pe holul bibliotecii vom deschide o expoziție cu desene ale copiilor din lumea întreagă: Iran, India, Ecuador, Kazachstan, Brazilia, Africa, America, România, lucrări participante la concursul mondial dedicat copiilor ”Europa în flowers, 2017”, la care au participat și copii de la Colegiul Național ”Preparandia –Dimitrie Țichindeal”, din Arad.
Se vor premia, ca de obicei, prinții și prințesele ludotecii, la atelierele în aer liber de la Macea.
Vom încheia sărbătoarea copiilor cu tradiționalele povești din fuiorul nostru atemporal: ”Se deapănă povești…”, din 30 mai 2017.

La mulți ani, spre bucuria noastră, dragi copii!