Dublă lansare de carte. Ipostaze privind mijloacele de transport în trecutul și cotidianul arădean

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad va fi gazda unui dublu eveniment editorial, miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 15:00, în Grădina de Lectură.

Este vorba de lansarea  a două cărți, semnate de ing. Petru Nicolae Cuvineanu: „Căile ferate forestiere care au funcționat în județul Arad”, volum apărut în anul 2020, la Editura Gutenberg Univers, precum și  „Pagini din istoria tramvaiului arădean: 1869-2015”, Arad, Editura Moon, 2021.

Volumele vor fi prezentate publicului cititor de către profesor Horia Truță, evenimentul fiind moderat de dr. Doru Sinaci.

Beneficiind de o bogată experiență profesională, autorul evidențiază aspecte și informații bine structurate, atât din punct de vedere al conținutului istoric, cât și din punct de vedere vizual, prezentând în mod logic evoluția mijloacelor de transport, în speță a căilor ferate forestiere și a transportului public, în funcție de evoluția istorică a orașului și județului Arad. 

În caz de condiții meteo nefavorabile, evenimentul se va desfășura în Sala „ASTRA”. Sunt așteptați la eveniment cititori, cadre didactice, jurnaliști, iubitori ai trecutului și cotidianului arădean, precum și toți cei interesați, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de prevenire a pandemiei de Covid-19.