Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit – ediția 2015

scrisori de dragoste

Concursul naţional de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste, „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit”, iniţiat de Biblioteca Judeţeană ”Alexandru D.Xenopol” Arad, a ajuns în anul 2015, la a IX-a ediţie.
Dedicat atât tinerilor, adulţilor dar şi seniorilor, concursul reprezintă un moment de aducere aminte, omagiul nostru dedicat poetului Mihai Eminescu.
Aşadar, vă invităm joi, 15 ianuarie 2015, la ora 17.00, în Sala „Concordia”, să ne fiţi alături la lansarea ediţiei 2015 a concursului nostru, care va avea loc în cadrul unui recital de excepţie din poezia eminesciană, susținut de actriţa arădeană Mariana Buruiană în acordurile muzicii clasice interpretate de profesorii Georgiana şi Victor Maria.

Condiţii de participare.                     

Concursul naţional de scrisori, eseuri, mesaje şi declaraţii de dragoste, „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit”, iniţiat de Biblioteca Judeţeană ”Alexandru D.Xenopol” Arad, a ajuns în anul 2015, la a  IX-a ediţie. Startul concursului se dă, în fiecare an, de 15 ianuarie – ziua pe care o putem numi, ziua  Mihai Eminescu, pentru că lui i-o dedicăm. Demersul nostru a fost inspirat de corespondenţa dintre Poet şi Veronica Micle.

Concursul „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit” este asociat şi sărbătorii dragostei la români, Dragobetele, din 24 februarie.
Scrie mesajul / scrisoarea/ eseul/ declaraţia ta de dragoste şi expediază-le prin email la :[email protected] sau pe adresa bibliotecii: Biblioteca Judeţeană „Alexandru D.Xenopol” Arad, Strada Gheorghe Popa de Teiuş, nr.2-4, cod 310122 ori adu-le personal la Seviciul Marketing-Imagine al bibliotecii (cam.22), până pe 28 februarie, la ora 12.00.

Competiţia nostră are trei secţiuni: adolescenţi, adulţi şi seniori.
Textul expediat de dvs. trebuie să conţină cel mult 5200 de caractere, scris la 1 rând şi jumătate, în Times Roman, cu  caracterde 12 sau mai simplu, o pagină, maximum două , de text.
Concursul este deschis atât participanţilor din ţară cât şi celor din străinătate. Dacă doriţi, puteţi folosi un pseudonim literar, dar insistăm să ne trimiteţi o adresă ( un număr de telefon) pentru a vă putea expedia premiul, dacă este cazul.Se vor acorda câte 9 premii, câte 3  premii  pentru fiecare categorie de vârstă.
Vom lua în considerare doar scrisorile originale și vom descalifica orice tentativă de .plagiat
La încheierea concursului „Dulcea mea Doamnă / Eminul meu iubit”, cele mai bune lucrări se vor publica în presa locală  on line.Toate scrisorile ediției 2015 vor fi expuse în holul instituţiei noastre. 

Luni, 31 martie,  la ora 13.00, va avea loc festivitatea de premiere a semnatarilor celor mai reuşite scrisori.
Vă urăm succes şi aşteptăm, cu mult interes, compoziţiile dumneavoastră.