E ziua ta Mămico…

DSC02258

Clasa pregătitoare a Liceului Teologic Baptist ”Alexa Popoviciu”, îndrumată de înv. Ecaterina Dobrota, au sosit ieri, 7 martie 2017, cu cățel cu purcel la bibliotecă, pentru  o sărbătoare cântată, desenată ,  spusă și dedicată mămicilor  lor.

Și cum spuneam, piticii n-au venit  singuri, ci cu frățiori care mai mari, care în cărucioare,  care cu jucării, flori, tătici, dar și  cu mare chef de joacă.

După ce doamna învățătoare a reușit să-i facă atenți redistribuind ”rolul”  fiecăruia, prichindeii  au pornit să cânte , printre zâmbete și lacrimi, cântece despre primăvară, mame și copii.

Fiecare și-a  descris într-o frază mama: frumoasă, deșteaptă, harnică, ca o stea, minunată, o zână…

Apoi au vizionat  un slide – show cu puișori – bebeluși de animale și păsări.La vederea micilor  creaturi atât  de  diverse și  neajutorate:  elefănței,  lebede, urși, păuni, copii s-au mirat  sonor , cu mânuțele la gură și  cu ochii mari deschiși.

A urmat un atelier de creație în care s-au angrenat și mame și bunici și copii.Au împletit, au vopsit, au pliat… s-au ciondănit, s-au bucurat și supărat, iar în final au făcut, rând pe rând, câte  o păpușă din hârtie colorată pentru cea care le-a dat viață.

Păpușile au fost dăruie pe loc, în schimbulul unei acadele.

Din partea bibliotecii, gazda serbării dedicate mamelor, grupa de copii a primit o carte de povești și semne de carte.

 

La mulți ani, tuturor MĂMICILOR!