E ziua ta Mămico…

Clasa pregătitoare a Liceului Teologic Baptist ”Alexa Popoviciu”, îndrumată de înv. Ecaterina Dobrota, au sosit ieri, 7 martie 2017, cu cățel cu purcel la bibliotecă, pentru o sărbătoare cântată, desenată , spusă și dedicată mămicilor lor.

Și cum spuneam, piticii n-au venit singuri, ci cu frățiori care mai mari, care în cărucioare, care cu jucării, flori, tătici, dar și cu mare chef de joacă.

După ce doamna învățătoare a reușit să-i facă atenți redistribuind ”rolul” fiecăruia, prichindeii au pornit să cânte , printre zâmbete și lacrimi, cântece despre primăvară, mame și copii.

Fiecare și-a descris într-o frază mama: frumoasă, deșteaptă, harnică, ca o stea, minunată, o zână…

Apoi au vizionat un slide – show cu puișori – bebeluși de animale și păsări.La vederea micilor creaturi atât de diverse și neajutorate: elefănței, lebede, urși, păuni, copii s-au mirat sonor , cu mânuțele la gură și cu ochii mari deschiși.

A urmat un atelier de creație în care s-au angrenat și mame și bunici și copii.Au împletit, au vopsit, au pliat… s-au ciondănit, s-au bucurat și supărat, iar în final au făcut, rând pe rând, câte o păpușă din hârtie colorată pentru cea care le-a dat viață.

Păpușile au fost dăruie pe loc, în schimbulul unei acadele.

Din partea bibliotecii, gazda serbării dedicate mamelor, grupa de copii a primit o carte de povești și semne de carte.

La mulți ani, tuturor MĂMICILOR!