Evenimente

Noaptea bibliotecilor

Prima săptămână a lui Brumărel la Biblioteca Județeană ”Alexandru D.Xenopol,” aparține ”Nopții bibliotecii arădene” care a pregătit pentru cititorii ei, ca de fiecare dată, un program deosebit de variat: expoziții și prezentări de carte, lectură, jocuri, ateliere de creație manuală, povești, concerte, proiecții de filme, întâlniri cu personalități literare, etc. Programul ”Nopții” din 5 octombrie 2018, se va întinde între orele 18.00 - 24.00. În toate secțiile bibliotecii vor avea loc manifestări. La Secția Împrumut Carte copii, de la ora 19.00, vor porni jocurile și poveștile pentru cei mici: ”Nu te supăra frate” cu Maria Truța și ”Povești de noapte bună” cu Mihaela Blaga.

Ediție aniversară la Bata

Povestea Taberei internaționale de caligrafie și ilustrație de carte de la Bata începe în 2008, cu ocazia participării Bibliotecii Județene « Alexandru D. Xenopol » din  Arad, alături de instituții similare din  Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria,  la proiectul european « Animaliter » (carte cu personaje din lumea animalelor) în cadrul programului Cultura 2017-2013. Contribuția bibliotecii arădene s-a materializat, printre altele, în organizarea, la Bata, a unei tabere de ilustrație de carte pentru tineri artiști sub 21 de ani și prin editarea unei cărți pentru copii, bilingvă și ilustrată,  intitulată « 8 povești europene ».

Comunicat de presă: „Iulian Leonard se prezintă” – seria de întâlniri autor-public din cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”

Arădeanul Iulian Leonard și-a lansat primul volum de poezii în toamna anului trecut, de mai multe ori la Arad și la Timișoara, respectiv o dată la Oradea și o dată la București. Tot de atâtea ori s-a și prezentat, că așa-i frumos. O va face din nou, căci a decis, totuși, să nu stea jos și să nu tacă, în perfectă antiteză cu titlul cărții pe care o va prezenta, de asemenea, de data aceasta la Bibliotecă, în sala Astra.

Comunicat de presă – Întâlniri autor-public în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează scriitorilor arădeni invitația de a participa în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În prima etapă, autorii arădeni sunt invitați să își publice lucrările literare pe platforma de auto-publicare realizată în cadrul proiectului și accesibilă la adresa http://autopublicare.bibliotecaarad.ro. Pentru detalii despre cum funcționează platforma vă rugăm să accesați pagina http://bibliotecaarad.ro/autopublicare sau să contactați coordonatorul de proiect la adresa [email protected] sau la nr. de telefon 0787331632.

Comunicat de presă: Eveniment de prezentare a platformei de auto-publicare realizată în cadrul proiectului "Biblioteca de literatură arădeană de azi"

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează scriitorilor arădeni invitația de a participa la o sesiune informativă și demonstrativă de prezentare a proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și a platformelor de auto-publicare, implementate în cadrul proiectului.

Evenimentul va avea loc în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene, vineri 22 iunie, de la ora 18.

Principalul scop al evenimentul este de a prezenta funcționalitatea „Platformei de autopublicare” și a aplicației web de ebookuri, două servicii online noi ale bibliotecii dedicate comunității literare arădene.

Pagini