Explorând Istoria Europei Centrale: un volum despre confruntare, colaborare și conviețuire

Vineri, 24 mai 2024, începând cu orele 12:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează lansarea volumului bilingv „Confruntare, colaborare și conviețuire în Europa Centrală din Evul Mediu până în contemporaneitate” / „Konfrontáció, együttműködés és együttélés Közép-Európában”, coordonatori: acad. prof. univ. dr. Ioan Bolovan, C. S. I dr. Remus Câmpeanu, dr. Doru Sinaci și regretatul prof. univ. dr. habil Corneliu Pădurean.

Volumul, ce a apărut la Academia Română – Centrul de Studii Transilvane, Cluj-Napoca, 2024, reunește comunicările prezentate de participanții la lucrările Comisiei mixte de istorie româno-maghiare care au avut loc la Arad, între 26 și 29 octombrie 2022, în organizarea Academiei Române și a autorităților locale. Manifestarea de la Arad a fost una specială, aniversară, în anul 2022, împlinindu-se 50 de ani de la înființarea acestei comisii.

Evenimentul, ce va avea loc în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de un dialog istoric și cultural purtat de dr. Doru Sinaci și acad. prof. univ. dr. Ioan Bolovan, director al Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca al Academiei Române, moderator fiind prof. Ioana Nistor.

Vă invităm cu drag pentru a descoperi perspective academice ce reflectă aspecte esențiale ale istoriei și culturii europene centrale, într-un dialog între știință și comunitate, între trecut și prezent!