Expoziție foto „Aradul și arădenii în anii Marelui Război. Acasă și pe front”

Manifestările „JazzAr”, care se vor desfășura la finalul acestei săptămâni în Cetatea Aradului, vor fi fericit completate de o interesantă expoziție de fotografie, purtând titlul „Aradul și arădenii în anii Marelui Război. Acasă și pe front”.

Expoziția, rod al colaborării dintre Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Complexul Muzeal Arad și Asociația „Arad – trecut, prezent și viitor”, surprinde combatanți în cele mai variate ipostaze, imagini ale Cetății Aradului, grupuri de prizonieri sârbi aduși aici sau fotografii ale trupelor franceze aflate în Arad. Vă propunem astfel o incursiune vizuală în perioada Primului Război Mondial, focalizată pe experiențele locuitorilor din Arad atât pe front, cât și pe plan local. Această expoziție oferă o perspectivă detaliată asupra impactului războiului asupra comunității arădene, prezentând imagini istorice care ilustrează viața de zi cu zi în acele vremuri tulburi.

Evenimentul este găzduit, putem spune în mod simbolic, de Muzeul Cetății Aradului, sâmbătă, 25 mai 2024, de la ora 16.30.