Expoziție – Prima mea enciclopedie

DSC02138

Tot mai mulți copii se îndreaptă spre acel tip de lucrări lexicografice de proporții care  conțin noțiuni din  mai multe  domenii sau dintr-unul singur, lucrări complexe  numite enciclopedii.

Colorate,  tipărite impecabil, cu o hârtie fină, cartonată, cu coperte solide,   atrăgătoare, cu  teme și informații din abundență, enciclopediile sunt   de-a dreptul tentante.

Specializate pe un singur domeniu sau pe  mai multe, acestea  ne vorbesc despre: corpul uman,  varietatea de animale  sălbatice ale Terrei, despre lumea misterioasă  a  dinozaurilor, etichetă, hrană, univers și despre câte altele.

Sala  ”Împrumut carte copii” și ”Ludoteca” Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol” Arad  au în gestiune  aproximativ 300 de astfel de cărți, care mai de care mai fascinante.

Fie că se adresează iubitorilor de istorie, de geografie, de gastronomie sau  celor preocupați de comportamentul  civilizat, acest tip de cărți sunt tot mai căutate  și pe bună dreptate.Rară  întâlnirea cu o lectură atât de plăcută, tocmai pe gustul copiilor din zilele noastre!.Informații clare, neobișnuite, prezentate succint si vizibil, sistematice, educative, ilustrate cu generozitate, tocmai potrivite pentru bagajul personal și permanent de cunoștinte neperisabile de care te poți folosi în orice conjunctură o viață întreagă.

Micuții  curioși  pot face cunoștință cu enciclopediile noastre încă de pe holul bibliotecii, unde  câteva deosebit de frumoase, așezate în vitrine,  deschid apetitul lectural.

Se  găsesc aici enciclopedii despre: Grecia Antică, Evul Mediu, Orașe dispărute, China Antică, Prima enciclpedie cu dinozauri, Prima enciclopedie  cu personaje (enciclopedii ”Larousse”), Mări și oceane, Anotimpuri.

Expozitia va fi deschisă pană la mijlocul lunii martie 2017.

Pentru multe alte cărti, vă așteptăm dragi copii, părinți, bunici la Secția  ”Împrumut carte copii”, unde ne găsiți  zilnic de Luni până Vineri, între orele 9 -17.

”Ludoteca”, din cadrul aceleași secții, vă așteptă  cu o mulțime de jucării și cărți, dar și cu programe speciale pentru voi.

(LB)