„Fă-te suflete, copil…”- Lucia Bibarț

                             „Fă-te suflete, copil…”

Ce s-ar face lumea fără jocurile specifice copiilor?

Ce s-ar face copiii fără adulții care să le susțină jocul?

Fără artiștii de toate tipurile, fără creativitatea lor?!

Se apropie 1 Iunie, ”Ziua Copilului”, zi în care se întâmplă ca adulții cei dăruiți să se copilărească cu tâlc,  să scrie, picteze, cânte, fotografieze ceva cu și despre copilărie.

Dar, ca să te poți adresa celor mici, presupune să fi rămas tu prunc în străfundul tău și să găsești pretext onorabil pentru a-i imita, a da în mintea lor, măcar din când în când. Pentru că oricât de sobru, de responsabil, de matur ai fi tu părintele, nu pot să nu te amuze ghidușiile prichindeilor sau chiar să râzi în hohote continuând ceea ce au început ei.

            1 Iunie e un astfel de prilej.

Scriitori și autori de literatură de gen se vor aduna din toată țara, pentru copii, ca să le citească din scrierile lor.

Punctul de întâlnire într-un atelier literar la distanță, pe Internet, este Aradul, prin Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol”.

Sunt așteptați copii și adolescenți, mame și bunici dispuși să asculte poezii și povești doar conectându-se la linkul: https://meet.google.com/ifr-xqra-ici?fbclid=IwAR0NPT0-e8jomQ63kuF2VWRpgM9S1K_8kOx2OUpFzZ–4v5dHu-l5oke8sM.

Seara de poveste va începe la ora 18.00, va fi coordonată de Lucia Bibarț și va purta titulatura „Fă-te suflete, copil…”.

Lucia Bibarț