FEMEIE, apa izvorului fântânii mele !

De la Dragobete la 1 Martie, din 1 martie în 8 Martie și apoi pe tot parcursul lunii prime din primăvară natura și gândurile încep să înmugurească.Să înmugurească a iarbă, a flori, să-nmugurească a idei, a cugetări.

În luna Martie, există o predispoziție specială pentru înmuguriri în lumea fizică înconjurătoare ca și în natura umană.O predispoziție universală pentru naștere și pentru viață.Pentru germinație, pentru nou.

FEMEIA, este ea însăși germinatoare de viață, ea însăși cuibul primordial al vieții, fertilitatea.Ca pământul, ca sămânța , ca mugurele, ca gândul. Femeia este alpha, începutul: ”Apa izvorului fântânii mele!” (L.B.)

Cu FEMEIA ne potrivim privirile și pasul, la fiecare reînnoire a naturii.Pe EA o zeificăm ca pe o ființă-neființă, la începutul primăverii.”Iubito, te/ cufunzi în poezie/Când dorul ţi se varsă/din privire”, ”frumuseţea translucidă

dinlăuntrul tău”. (L.B.)

Invazia ei prietenoasă ne-o dorim, invazie care:

” nu ia niciodată, ci dă, / se predă, cunoaşte, răspunde, aprinde, dăruie…” (L.B.)

Răscolirea ei ne paradoxal echilibrează:

”Tu răscoleşti subtilele / unghere ale fiinţei mele” (L.B.)

În brațele EI -”păsări inelate” evadăm, ne găsim căminul , când suntem: ”în căutarea / reazemului, / a sălăşluirii”. (L.B.)

Coliere, cercei, brățări, broșe…fel de fel de accesorii frumuseții feminine, o explozie de culoare și motive, confecționate cu simț artistic de Irina Șandor glorifică FEMEIA, pe holul Bibliotecii Județene.

Poezia formelor și a culorilor este cuvântual împlinită de poemele Luciei Bibarț, într-un întreg vizual intitulat: ”FEMEIE, apa izvorului fântânii mele!”.

Expoziția de accesorii, de la Biblioteca Județeană ”Alexandru D Xenopol”, poate fi văzută până în data de 25 martie 2016.