Festivalul Internațional de Arta Povestirii ,,Magia Cuvântului” ediția a X-a

Dragi copii și părinți, și în acest an biblioteca noastră organizează o nouă ediție a festivalului de povești.Vă așteptăm cu mult drag în locațiile menționate în program.

Vom avea ca invitați nume cu rezonanță în lumea povestitorilor profesioniși din lumea întreagă.

Vor fi alături de noi : Carmen Centrone, actriță italiană, profesoară de yoga, pentru copii. Ea a absolvit secțiunea de teatru pedagogic din cadrul IACA (International Theatre Academy of Adriatic), a lucrat în mai multe instituții teatrale și a coordonat multe ateliere pentru copii.Ca și povestitor a lucrat mulți ani în Selva Reale, o locație împădurită, foarte frumoasă din sudul Italiei locuită de multe animale dar și de personaje de poveste. Ea iubește foarte mult kamishibay-ul – o altă formă a povestirii, specific japoneză.

John Row este un povestitor veteran al scenelor de festival din Marea Britanie. El este unul dintre favoriții festivalelor Chippenham, Cambridge and New Forest. El a spus povești pe patru continente în sute de școli, biblioteci, muzee și chiar și în pușcării, încântând publicul de toate vârstele. Din luna martie 2022 el administrează worldstorytellingcafe.com, aducând împreună povestitori din peste douăzeci de țări. El este directorul artistic al Marrakech International Storytelling Festival și are publicată și o carte cu povești din toată lumea, intitulată: ,,Din pălărie” și editată de Caboodle Press.

Monique Burg s-a născut în Perigord (Sudul Franței), unde și trăiește acum și este prezentă la festivaluri în Franța, Belgia, Irlanda, Estonia, Latvia, cu un repertoriu de povești tradiționale dar și de povești proprii scrise în limbile franceză și engleză. Ei îi place foarte mult să lucreze cu povestitori din diferite culturi.

Vom avea și povestitori din țara noastră, Giorgiana-Elena Popan – actriță, povestitoare și autoare de cărți pentru copii care a reprezentat România la festivaluri din :Iran, Thailanda, Lituania, Coreea de Sud, Franța și Kenya .

Victoria Furcoiu din Brașov – are o importantă activitate publicistică, cu peste 18 cărți scrise pentru copii.

Petre Crăciun este supranumit ,,actualul Petre Ispirescu” al literaturii contemporane, cu o bogată activitate scriitoricească.

Mihaela Blaga este bibliotecar și povestitor profesionist pentru copii (din anul 2011, de la apariția pe blogul celor mai mari povestitori din lume ,,The Art of Storytelling with Brother Wolf”) cu o vastă activitate în domeniul atelierelor de creație literară și a cluburilor de carte, cu copiii din Arad și alte orașe din țară.