Inaugurare donație de carte americană – American Shelf

DSC00503 (Copy)

Un ambasador la bibliotecă

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a participat  joi, 21 aprilie, orele 16, la inaugurarea Raftului American (American Shelf), așezat la Secția ”Împrumut carte adulți” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad.

Sosit împreună cu soția și cu  o mică delegație, Ambasadorul a fost întâmpinat de directorul Florin Didilescu, de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, personalul bibliotecii,  jurnaliști și de câțiva arădeni.

Ambasadorul american a făcut un tur al bibliotecii, după care a fost protagonistul unei spumoase conferințe de presă.

În cuvântul de început, directorul bibliotecii, Florin Didilescu, și-a exprimat bucuria de a avea un oaspete de acest rang, precum și bucuria pentru alegerea instituției arădene ca destinație a donației americane.

La rândul său, Ambasadorul a spus că dintre bibliotecile vizitate în țară până acum,  biblioteca arădeană l-a „impresionat cel mai mult“. Aceasta a primit ca donație 133 de cărți în limba engleză : lucrări de referință, literatură americană, lucrări de metodica  predării limbii engleze, materiale pentru învațarea limbii engleze la diferite niveluri, carte pentru copii. Donația  conține volume  într-un format grafic de exceptie, care vor întregi fondul de carte, de limbă străină, al bibliotecii.
După un schimb reciproc de atenții, musafirii  și gazdele au făcut poze împreună.

Întâlnirea s-a desfășurat într-un climat destins și prietenos.

Hans Klemm și delegația oficială au venit de la Cluj și s-au îndreptat spre Timisoara.

Articole în presă:

  • http://newsar.ro/ambasadorul-sua-inaugurat-raftul-american-de-carti-la-biblioteca-judeteana-din-arad/
  • http://mandri.ro/ambasadorul-americii-a-donat-bibliotecii-judetene-un-raft-cu-carti-americane/
  • http://www.aradon.ro/donatie-de-la-ambasadorul-sua-pentru-biblioteca-arad/1636834
  • http://www.agerpres.ro/cultura/2016/04/21/ambasadorul-sua-a-inaugurat-raftul-american-la-biblioteca-judeteana-din-arad-19-44-33
  • http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20950990-ambasadorul-sua-inaugureaza-raftul-american-carti-biblioteca-judeteana-din-arad.htm
  • http://www.arq.ro/inaugurarea-american-shelf-donatie-de-carte-la-biblioteca-judeteana-alexandru-d-xenopol-arad/6243