Întreabă un bibliotecar

„Întreabă un bibliotecar” este un serviciu gratuit de suport live (help desk) pentru sprijinirea utilizatorii în a folosi celelalte servicii ale bibliotecii, în special împrumutul de carte.

Regulament

Utilizatorii pot cere informații despre cărțile din colecțiile bibliotecii, despre orarul de lucru, locațiile și celelalte servicii ale bibliotecii. De asemenea, pot prelungii cărțile împrumutate și pot rezerva cărți pe care doresc să le împrumute.

Alte cereri sau întrebări nu sunt luate în considerare. Dacă întrebarea dvs. este validă dar nu este de competența agentului bibliotecar, atunci veți fi redirecționat către alte surse de informare ale instituției noastre.

Suportul live este disponibil doar în timpul orarului de lucru.

Cum funcționează?

Se folosește butonul din dreapta jos pentru a deschide fereastra de chat și se alege secția sau filiala dorită pentru a întra în contact cu un agent bibliotecar.

Pentru a reinițializa un nou mesaj și pentru a alege o alta secție sau filială puteți accesa funcția „Forget/Remove my data” în fereastra de chat în colțul din stânga jos la „Opțiuni”.

Un mesaj nu poate depăși 200 de caractere.