„Ipostaze portretistice” în mozaic cu semințe: o inedită expoziție de artă la Bibliotecă

Vineri, 21 aprilie 2023, începând cu orele 17:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la vernisajul expoziției de artă „Ipostaze portretistice” a artistului plastic arădean Daniela Adriana Kovats, preşedinte al Asociației de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Arad.

De la primul tablou realizat în această tehnică, „Explozie solară”, la Leonardo da Vinci, William Shakespeare, Alexandru Ioan Cuza, Mircea Albulescu, Constantin Brâncuși, Salvador Dali și multe alte „ipostaze portretistice” alcătuiesc un tot unitar al creațiilor expoziționale, fiind realizate bob cu bob, printr-o tehnică specială, mozaic cu semințe de in, muştar, mac, susan, mei, rapiţă, orez, fire de nisip colorat, atent și minuțios așezate cu răbdare pentru a crea o artă aparte, după cum afirmă artista Daniela Adriana Kovats: „Expoziția «Ipostaze portretistice» vine să marcheze  cei 15 ani de activitate artistică în care eu mi-am exprimat ideile cu ajutorul unei tehnici neconvenționale, tehnică în care mă regăsesc întrutotul și cu care am creat peste 100 de lucrări, unele dintre ele găsindu-se în colecții particulare din România și din afara țării, dintre care în cadrul acestei expoziții, sunt prezente 40 de creații. Îmi doresc și sper ca arădenii să aprecieze această expoziție, pe care eu o ofer din suflet, să vină la Biblioteca din Arad, să citească o carte și să privească aceste tablouri cu care să rezoneze deoarece arta izvorăște din sensibilitatea creatorului său și are un rol covârșitor în crearea sensibilității umane”.

Vernisajul, găzduit de Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad va include prezentarea expoziției printr-un dialog cultural al cărui invitat este cunoscutul pictor arădean Ioan Kett Groza, iar atmosfera lirico-muzicală va fi susținută prin momente de muzică folk interpretate de Mihaela Cojocaru.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă „Ipostaze portretistice” în perioada 21 aprilie-12 mai 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).