Joc și… jocuri de culori, în expoziție la Biblioteca arădeană

Marți, 5 martie 2024, începând cu orele 17:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită la vernisajul expoziției de pictură cu titlul „Joc și… jocuri de culori” a artistului plastic Ecaterina Hălmăgeanu.

Frumusețe și candoare. Armonie prin culori și forme. Sentiment și sentimente. Talent artistic și pasiune pentru pictură. Născută în Galați, în anul 1956, absolventă a unei facultăți cu profil mecanic, Ecaterina Hălmăgeanu se îndreaptă către umanismul artelor frumoase prin absolvirea Școlii de Artă din Constanța, clasa profesorului Gheorghe Căruțiu, devenind membră a Asociației Artiștilor Plastici „Amfora” Constanța, în anul 1990. Urmează peste trei decenii de experiență artistică prin participarea la numeroase expoziții personale și de grup, naționale și internaționale, prin prisma apartenenței de peste 25 de ani la activitatea culturală a asociației plastice constănțene. Lucrările sale sunt prezente în colecții particulare din Austria, Germania, SUA, România, în expozițiile și saloanele organizate în cadrul Muzeul Național al Marinei Române din Constanța, devenind membră a Asociaţiei ArtTrad Valea Frumoasei (Sebeș, jud. Alba), pentru ca, începând din anul 2018, să devină membru activ al Asociației „Ion Andreescu” Arad.

Expresivitatea artistului plastic Ecaterina Hălmăgeanu reflectă o personalitate solid articulată și experimentată, cu o manieră deosebită de a reda ideea pe pânză, în nuanțe atât de reușite încât, cu siguranță, provin dintr-o viziune cerebrală, de o receptivitate și sensibilitate deosebită, viziune ce va fi prezentată de artistul plastic Maria Furnea, membru a Uniunii Artiștilor Plastici din România și de artistul plastic Daniela Adriana Kovats, preşedinte al Asociației de „Ion Andreescu” din Arad, moderator Ioana Nistor.

Atmosfera evenimentului, ce va avea loc în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va fi împletită în culoare și muzică prin incursiuni lirice și momente de apreciere a frumosului care vor fi oferite de talentatul violonist arădean Florin Gherghel.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția „Joc și… jocuri de culori” în perioada 5-24 martie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

Vă așteptăm cu drag!