Vernisajul expoziției cu lucrările realizate în cea de-a V-a ediţie a „Taberei internaţionale de ilustraţie de carte” de la Bata

La Muzeul de Artă a avut loc, miercuri seara, vernisajul expoziţiei cu lucrările realizate în cea de-a V-a ediţie a „Taberei internaţionale de ilustraţie de carte” de la Bata, la care au participat: Alexandra Burtiuc, Roxana Ocoș, Orlando Hegheduș, Matei Păcurar, Lorin Blaj – Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”; Juliette Gelée – Liceul „Le Corbusier” din Strasbourg (Franţa); Elisa Janson – Facultatea de design din Lille (Franţa); Michel Suna – Facultatea de design Arad; Ramon Roman – Facultatea de arhitectură din Bursa (Turcia) şi Andrea Șovan – masterandă a Universităţii Naţionale de Teatru şi Cinematografie Bucureşti. Expozitia reuneşte peste 50 de lucrări inspirate din comedia lui W. Shakespeare „Visul unei nopti de vară”. Deschiderea a fost făcută de directorul Bibliotecii Judeţene Florin Didilescu, care a prezentat un scurt istoric al taberei şi a vorbit despre cele cinci teme propuse artiştilor în această ediţie: caligrafierea unui citat din comedia lui Shakespeare, ilustrarea unei scene din comedia lui Shakespeare, realizarea unui desen cu tema: „M-am intâlnit în vis cu un elf”, caligrafierea unui citat dintr-un autor consacrat referitor la carte şi beneficiile lecturii, realizarea unei ilustraţii pentru o pungă promoţională a bibliotecii. Aprecieri asupra taberei au mai făcut câţiva dintre artişti, direcorul Liceului de Artă „S.Drăgoi”- prof. Dorina Trandafir, dar şi „gazda” de la Bata, prof. Delia Mirculescu.

În data de 1 septembrie 2013 s-a finalizat a V-a ediție a Taberei Internaționale de ilustrație de carte de la Bata organizată de Biblioteca Județeană “A.D. Xenopol” Arad.

La această ediție au participat 9 tineri, studeți și elevi în învățământul artistic din Franța și Romania.