Lansare de carte. Prima monografie românească despre Dor

Ce este dorul? Arădenii ce doresc să afle răspunsul la această întrebare sunt invitați joi, 16 februarie 2023, începând cu orele 17:30, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, unde va avea loc lansarea volumului semnat de teologul profesor univ. dr. George Remete: „Dorul – condiţia românească a fiinţei”.

Apărut la Editura Paideia, București, 2022, volumul este o binevenită recomandare de lectură ce fascinează, o carte ce poate fi lecturată pe nerăsuflate, autorul captivându-și cititorii printr-un aprofundat și complex studiu al dorului. De la „Dorul ca substanță și persoană” sau „Dorul, jalea și doina”, la analiza dorului din perspectivă filosofică și la „Dorul, supremul teologic”, George Remete propune arădenilor o eterogenă analiză definitorie a dorului, perceput drept „unitatea românească între materie și spirit, între geografia, istoria și sufletul românesc, între datul istoriei și drumul românesc” sau „Dorul este glasul românesc al lui Dumnezeu și glasul dumnezeiesc al românului”.

Această primă monografie românească despre dor va fi prezentată de pr. Tudor Budeanu și dr. Doru Sinaci, moderatori fiind pr. Gabriel Ioan Vladu și prof. Ioana Nistor, Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad.

Dacă dorul, cuvânt specific românesc, a fost coborât pe portativ și a fost transformat în doină, lansarea volumului va fi însoțită și de recitalul liric oferit de tânăra Daria Drăgoi.

Evenimentul cultural, organizat în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, face parte din proiectului spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.

Vă așteptăm cu drag!