Lansare de carte. Prozatoarea arădeană Lia Alb și „puterea de a înțelege Taina”

 „Era odată în ținutul Uz un om pe care îl chema Iov și acest om era fără prihană și drept.

Era odată în ținutul dintre Munții Carpați și Dunăre o muiere pe numele său Iova. Era cinstită și nu încălcase nicicând după voia sa legile omenești, străduindu-se să le respecte și pe cele divine.”

***

O dualitate existențială, convergentă prin semnificație și simbolism, întruchipate prin cuvinte relevatoare a suferinței umane. „Iov și… Iova și…” un volum scris de prozatoarea Lia Alb, într-o devastatoare și tulburătoare pandemie, o amintire a experiențelor și sensurilor relevatoare… O carte de suflet și pentru suflet a fost prezentată publicului cititor arădean, joi, 02 septembrie 2021, în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”.

Apărut în remarcabile condiții grafico-vizuale la Editura Gutenberg Univers, Arad, 2021, volumul a fost prezentat de către scriitorul Gheorghe Schwartz, scriitorul și jurnalistul Robert Șerban, preot Cristinel Ioja, scriitorul Vasile Dan; emoționante momente de lectură cu inserții meditative și reflexive ale sinelui reflectat în paginile cărții au fost oferite de către actrița Liliana Oniga, alături de emoționantele cuvinte de gratitudine aduse numeroasei asistențe de către prozatoarea Lia Alb, care semnează, astfel, cel de-al zecelea volum de autor.

Prin obiectivele propuse privind dezvoltarea eficienței resurselor informaționale digitale, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad pune la dispoziția publicului cititor, cu acces liber, toate volumele semnate de autoarea Lia Alb, prin platforma online a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad: https://digital.bibliotecaarad.ro/s/literatura/item/150000