Lansare de carte: „Testul Spengler: eseuri și portrete”

Marți, 27 iunie 2023, începând cu orele 13:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, în colaborare cu Editura Eikon, organizează lansarea volumului „Testul Spengler: eseuri și portrete”, semnat de prof. univ. dr. Ioan Biriș.

După cum afirmă autorul în „Cuvânt înainte”, în preocupările sale filosofice, și-a îndreptat eforturile către problemele cunoașterii, concretizate în studii, articole, cercetări și eseuri care acum văd lumina tiparului, însumând experiența „a peste patru decenii, având semnificație pentru preocupările filosofice ale autorului în câmpuri problematice de teoria științei, filosofia culturii și religie, dar și de filosofia limbajului și, uneori, de cronică estetică”. Volumul include „ca omagiu într-o neuitată pomenire”, o serie de portrete ale unor universitari drept „pilde de dăruire intelectuală și de înălțare spiritual-filosofică”.

Evenimentul, găzduit de Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezentarea volumului realizată de scriitorul Christian Crăciun și dr. Doru Sinaci, moderator fiind directorul Editurii Eikon, Valentin Ajder, care afirmă că „volumul semnat de prof. univ. dr. Ioan Biriș «obligă» la cunoaştere şi implicit la atitudine, devenind astfel o valoroasă apariție editorială, de certă onestitate și valoare”.

Vă așteptăm cu drag!