„Legende și mituri” la Bibliotecă

Joi, 7 aprilie 2022, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a găzduit deschiderea festivă a proiectului Erasmus+ de parteneriat pentru cooperare, cu tema ,,Legende și  Mituri”, inițiat de Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad  și coordonat de director adjunct prof. ing. Anca Marilena Lupei.

La eveniment au participat profesor dr. Adina Avacovici, inspector proiecte educaționale la Inspectoratul Școlar Județean Arad, directorul Liceului Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, profesor Doina Stoica, director adjunct profesor Anca Lupei, inițiatorul și coordonatorul proiectului, reprezentanții școlilor partenere în proiect din Portugalia, Turcia, Italia și Polonia, reprezentanții școlii coordonatoare.  

Activitățile proiectului cu tema ,,Legende și mituri” se vor desfășura pe o perioadă de doi ani școlari, începând cu anul școlar 2021-2022. Acestea vizează dezvoltarea creativității elevilor și a unor competențe cheie prin  activități croscurriculare bazate pe legende și mituri. Pe lângă activitățile demarate în cadrul proiectului se vor organiza și două concursuri cu tema ,,Legende și mituri”, având ca public țintă elevii din învățământul primar.

Un alt scop al proiectului este formarea a 17 cadre didactice din școlile partenere în domeniul utilizării platformelor colaborative și a învățării bazate pe proiecte. Rezultatele finale ale proiectului se vor concretiza într-un ghid metodologic ,,Legende și mituri”, destinat tuturor cadrelor didactice din învățământul primar. De asemenea se va realiza și un e-book care va conține materialele, desenele, colajele realizate de elevi în timpul activităților proiectului.

Organizată în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, reprezentat de manager dr. Sorin Bulboacă și cu Biblioteca Județeană ,,Alexandru D. Xenopol” Arad, reprezentată de manager interimar Marius Stoica, deschiderea festivă a implicat interesante și interactive prezentări ale participanților, emoționante momente de socializare și cunoaștere, precum și un  tur ghidat al bibliotecii arădene, instituție ce reprezintă un spațiu al coeziunii sociale, al dezvoltării comunitare și al identității locale culturale.