Lia Faur-conștient, liminal și subliminal

Lia Faur-conștient, liminal și subliminal  

De câțiva ani, departe de  România,  pentru că a predat limba, cultura și civilizația românească la Universitatea El Manar, din Tunis, iar acum, în Italia, scriitoarea Lia Faur n-a mai fost văzută demult în secțiile bibliotecii din orașul ei.

Dar pentru că se află încă acasă  înainte de începerea cursurilor, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad va fructifica momentul de destindere al scriitoarei într-o promițătoare întâlnire literară, luni, 11 septembrie 2023, la ora 19.00.

Dată fiind convingerea Liei: „Poetul se hrănește din căutări și întâlniri”, Grădina de lectură a bibliotecii va prilejui o întrevedere între scriitoare și cititori.

Se va discuta colocvial despre experiențele invitatei noastre ca lector și scriitor într-o țară atât de diferită față de cea de origine, despre literatură și impulsurile poetice, despre „avatarurile feminității” de la „exercițiile de striptease”, „piele de împrumut” la „piele peste piele”.

Iată o primă confesiune menită să deschidă un viitor dialog, unde Lia își petrece, în vacanțe, mult timp la casa ei de la țară:

„Timpul meu e într-un sat îndepărtat, unde soarele răsare de după același deal, de când mă știu, și apune după celălalt (…) dealurile acelea rămân nemișcate, ele se conturează pe cer în aceeași formă curbată, care liniștește. De aceea, când le zăresc de departe îmi spun  „sunt acasă”. (Lia FAUR).           .