Lucia Bibarț – Perfuzie cu Poezie

Perfuzie cu Poezie

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad  va fi gazda unui nou Atelier Literar național online, sâmbătă, 20 Martie 2021, ora 19.00.

Atelierul va omagia Poezia – ca Regină a literaturii, precedând  Ziua Internațională a Poeziei,  marcată pe întreg mapamondul la data de 21 Martie.

Ziua Internațională a Poeziei  a fost declarată de UNESCO, începând din anul 1999 ca o recunoștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale” (wikipedia).

Dar ce este Poezia?

Fără a încerca să o încarcerăm în definiții – oricum nu am avea nicio șansă! –, doar căutând, cel mult, să facem un pic de loc înțelesului în jurul aurei ei, voi cita cuvintele unei tinere foste jurnaliste, Apostol Cristina, ce  mi s-au părut edificatoare pentru întrebarea pusă aici. Ea spune: „Poezia este limbajul celor ce nu şi-au pierdut definitiv inima”.

Deci,  potrivit acestei afirmații, poeții se întrunesc, din când în când, ca să se regăsească,  să se atingă,  să-și stârnească inima și, desigur, s-o perfuzeze, s-o realimenteze cu  energie din energia cea bună a Poeziei.

Ziua Internațională a Poeziei  este, de asemenea, un moment favorabil pentru a promova lectura, cartea,  creația, pentru  a întări legătura dintre poezie şi alte arte, pentru a stabili prietenii, dincolo de granițele marcate ale statelor.

Evenimentul va fi moderat de cronicarul cultural Lucia Bibarț.