Lunile Amnistiei la Bibliotecă

Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” anunţă că în perioada 01 august – 31 octombrie 2017 va avea loc acțiunea intitulată Lunile Amnistiei la Bibliotecă. În această perioadă penalităţile la cărţile care nu au fost restituite la timp vor fi iertate, odată cu restituirea cărţilor. Este pentru prima oară, când biblioteca oferă un program de amnistie, care are drept scop să aducă cărţile şi alte materiale înapoi pe rafturile bibliotecii, şi, de asemenea, să aducă la bibliotecă utilizatorii, care au încetat să viziteze biblioteca pe motivul dezactivării cardurilor din pricina penalităţilor. Aici este vorba despre anularea penalităţilor la cărţile nerestituite la timp, nu şi a altor taxe. Amnistia se referă numai la materialele restituite în perioada anunţată.

Materialele împrumutate de la Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” pot fi restituite în perioada 01 august – 31 octombrie 2017, la sediul instituției situat la adresa: str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, Arad, la poartă, în cutia inscripționată cu textul ”Cutia cărților restituite în Lunile Amnistiei la Bibliotecă” aflată în spațiul cabinei de la baza scărilor de acces la etajul I.

1. Oferta este valabilă doar în perioada 01 august – 31 octombrie 2017.

2. Amnistia se aplică tuturor penalităţilor (pentru depăşirea termenului de împrumut) la documentele restituite bibliotecii în perioada de la 01 august până la 31 octombrie 2017. Pentru a fi pasibil de amnistie utilizatorul trebuie să înapoieze materialele împrumutate de la Bibliotecă.

3. Vor fi anulate numai penalităţile pentru depăşirea termenului de împrumut. Amnistia nu se răsfrânge asupra documentelor pierdute. Dacă găseşti acasă un document împrumutat de la bibliotecă, dar deteriorat, întoarce-l la bibliotecă şi penalităţile vor fi anulate prin programul de amnistie. Noi ne dorim cărţile, nu banii tăi.

4. Penalităţile deja achitate nu constituie subiectul programului de amnistie.

5. Utilizatorul este atenţionat că biblioteca va avea nevoie de cel puţin 48 de ore pentru a anula penalităţile de pe contul acestuia.