Măsuri privind funcționarea Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad

În conformitate cu Ordinul 3245/2020, Hotărârea C.N.S.U. nr. 91 şi H.G. nr. 1130  din 22.10.2021, conducerea Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad informează utilizatorii că accesul persoanelor în sediul instituției și la filialele acesteia, timp de 30 de zile, este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Accesul în incinta Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol” Arad continuă să se desfășoare pe baza verificării respectării condițiilor sanitare și de siguranță (purtarea măștii, verificarea temperaturii corporale și dezinfectarea mâinilor), cu precizarea că numărul maxim de utilizatori ai serviciului de împrumut de documente care pot intra simultan în sediul central este de 3, iar în filiale de 1.

Copiii până în 12 ani trebuie însoțiți de un părinte sau reprezentant legal adult care va face dovada întrunirii măsurilor legislative în vigoare.

De asemenea, termenul de restituire a cărților pentru utilizatorii care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării cu SARS-CoV-2 se prelungește pe perioada valabilității H.G. nr. 1130 din 22.10.2021.

Sala de Lectură și Secția Colecții Speciale vor fi închise pe perioada valabilității H.G. nr. 1130 din 22.10.2021.