Inaugurare donație de carte americană - American Shelf

Un ambasador la bibliotecă

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a participat  joi, 21 aprilie, orele 16, la inaugurarea Raftului American (American Shelf), așezat la Secția ”Împrumut carte adulți” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad.

Sosit împreună cu soția și cu  o mică delegație, Ambasadorul a fost întâmpinat de directorul Florin Didilescu, de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, personalul bibliotecii,  jurnaliști și de câțiva arădeni.

Ambasadorul american a făcut un tur al bibliotecii, după care a fost protagonistul unei spumoase conferințe de presă.

În cuvântul de început, directorul bibliotecii, Florin Didilescu, și-a exprimat bucuria de a avea un oaspete de acest rang, precum și bucuria pentru alegerea instituției arădene ca destinație a donației americane.

La rândul său, Ambasadorul a spus că dintre bibliotecile vizitate în țară până acum,  biblioteca arădeană l-a „impresionat cel mai mult“. Aceasta a primit ca donație 133 de cărți în limba engleză : lucrări de referință, literatură americană, lucrări de metodica  predării limbii engleze, materiale pentru învațarea limbii engleze la diferite niveluri, carte pentru copii. Donația  conține volume  într-un format grafic de exceptie, care vor întregi fondul de carte, de limbă străină, al bibliotecii.
După un schimb reciproc de atenții, musafirii  și gazdele au făcut poze împreună.

Întâlnirea s-a desfășurat într-un climat destins și prietenos.

Hans Klemm și delegația oficială au venit de la Cluj și s-au îndreptat spre Timisoara.

Date calendar: 
Joi, 21 Aprilie, 2016 - 16:00