Bine aţi venit!

Biblioteca Judeţeană "Alexandru D. Xenopol" Arad este o instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată de Consiliul Judeţean Arad, aflată în slujba comunităţii. Principalele atribuţii ale acestei instituţii sunt: constituirea, organizarea, prelucrarea, dezvoltarea şi conservarea colecţiilor de cărţi, publicaţiilor seriale, a altor documente de bibliotecă şi a bazelor de date, pentru a facilita utilizarea acestora în scop de informare, cercetare, educaţie sau recreere. În plus, biblioteca organizează şi derulează proiecte şi programe culturale proprii şi în parteneriat cu autorităţi şi instituţii publice, cu alte instituţii de profil sau prin parteneriat public-privat.

Vă invităm să navigaţi pe noul nostru site pentru a afla informaţii despre secţii, filiale, evenimente şi proiecte. Aici aveţi acces şi la catalogul informatizat al documentelor unde puteţi căuta cartea sau informaţia dorită.

Părerea ta contează! La articolele din meniul Evenimente se pot adăuga comentarii. Pentru aceasta trebuie să fiţi logaţi prin crearea unui cont pe situl nostru. Se pot adăuga şi comentarii anonime, însă acestea sunt moderate de administrator.