Nou serviciu pentru utilizatorii bibliotecii

biblioteca_digitala_arad01

Biblioteca Judeţenă „Alexandru D. Xenopol” Arad anunţă publicul cititor că la Sala de lectură va intra în funcţiune de luni, 3 februarie 2014 un nou serviciu. Cititorii, cercetătorii şi utilizatorii noştri vor dispune, pentru moment, de un computer care le va permite consultarea în sistem digitizat a periodicului arădean „Flacăra roşie”.

Principalul cotidian al Aradului din epoca comunistă, „Flacăra roşie”, va putea fi consultat direct de pe computer, fără ca utilizatorul să aibă acces direct la documentele originale.În felul acesta s-a dorit protecţia şi salvarea acestora de la degradare, prelungindu-li-se viaţa.

Avantajul noului serviciu este evident, acesta facilitându-i utilizatorului obţinerea informaţiei dorite în timp scurt, cu efort minim şi în condiţii optime.

Utilizatorul va intra în posesia informaţiei prin căutare full text, după conţinut.

Menionăm că periodicul „Flacăra roşie” poate fi accesat în varianta digitizată de la apariţia sa, în anul 1949, şi până în decembrie 1989 (septembrie 1949 – decembrie 1989, 1949 -1953, 1974 -1989 în format A4; 1954 – 1974 în format A2).

Numărul total de pagini digitizate este de circa 50.000.

Procesul de conversie în format digital se află în plină desfăşurare, acesta urmând a se extinde şi la alte publicaţii din colecţia bibliotecii arădene.