Noutăți la raft: astăzi despre literatura română contemporană

Secția „Împrumut carte pentru adulți” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad vă prezintă noile volume de poezie, aventură, de literatură polițistă și științifico-fantastică din literatura română contemporană intrate în colecție.

„Cuibul din păsări – Ildiko Șerban”

„Trecea, așa ca o nălucă, fără să vadă oamenii pe stradă. Totdeauna avea căștile de la telefon înfundate în urechi, ascultând, ea știe ce. Uneori, câte o cască atârna peste haine, semn că vorbea cu cineva, pentru că o și auzeai răspunzând, de obicei scurt, aceluia cu care conversa. Imediat ce termina discuția, punea și a doua cască la loc, în ureche, intrând din nou în lumea ei. O admiram pentru aerul acela indiferent, ce o înfășura în mister și pentru felul absent de a păși, ca și cum ar fi fost singura persoană din univers, căci da, asta purta cu ea, o imensă însingurare. ” (fragment)

„Cavalerii timpului – Mirela Oprea”

Mirela Oprea ne surprinde cu o nouă creație prin care ne invită într-o cu totul altă lume. O lume care aduce în prezentul copleșit de problemele cu care se confruntă omenirea, o echipă de personaje coborâte parcă din mituri, din legende, din basme … personaje inițiate să devină „adevarate surse de Iubire, Echilibru, Intelepciune si mai ales Compasiune pentru cei din jur”. (Adriana Bejgu)

„Legea talionului – Anamaria Ionescu”

„La începutul anului 2009, într-o zi de iarnă mocirloasă, s-a dat alarma după ce s-a descoperit sigiliul distrus al depozitului de armament al unității de infanterie de la Ciorogârla. Peste 60 de arme, de la pistoale mitralieră până la baionete și binocluri au fost subtilizate din obiectiv. În 2012 doi români intrau într-un muzeu din Olanda și, în mai puțin de trei minute, reușeau să plece cu nu mai puțin de șapte tablouri aparținând patrimoniului universal. 2012. Compania B, o structură obscură și total necunoscută publicului a Ministerului Afacerilor Interne face demersuri pentru a destructura o rețea de interlopi transnistrieni care se ocupă cu traficul de arme, droguri și carne vie.” (Editura Tritonic)

„Scara (AB4)- Dorian Dron”

„Un roman intens și vizionar ce te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină. Regizat filmic, nu putem face mai puțin decât să devenim, sub bagheta magică a autorului, ca acel chinchila din carte ce asistă stupefiat la derularea scenelor ridicat în două picioare. Care este misterul Scării (AB4)? Dorian Dron investighează misterul conectând trăiri și corpuri, mediul care le înconjoară și cititorul, la o priză unică, astfel încât ai des senzația că asiști la o performanță alterată de vreo substanță. Nu poți decât să te abandonezi cu o strângere de inimă acestui caleidoscop dark, psihedelic, pe notele din „Dogs”, de Pink Floyd ” (Andreea Semmai)

„*** – Schițe de iubire 2.0: povestiri romance”

„***- Arta revendicării: antologie de poezie feministă”

„Ajder, Teodor – Obrăzaru-i pentru o japonez[c]ă”

„Alfieri, Annamaria – Zei străini”

„Andriescu, Radu – Oglinda la zi”

„Baddour, Gabriela – Iubirea Pur și Simplu”

„Bogdan, Lucian Dragoș – Femeia din portbagaj”

„Bogdan, Lucian Dragoș – Picătura chinezească”

„Bogdan, Lucian Dragoș – Văduva neagră”

„Bogdan, Lucian Dragoș – Sună-mă mâine”

„Broda, Octave von – Și ne vom întâlni de Crăciun”

„Cristescu, Liviu – Cu ochii în 4”

„Cristescu, Liviu – Pedalare în gol”

„Djogo, Gojko – Navigare în ceață”

„Găleșanu, Dumitru – The Lights of Man: the Philosophical Lyric Poetry”

„Antologie Generația de aur”

„Ioan, Alin – Atâta vreme cât știi că poți să te întorci”

„Latinović, Miloš – Povestirile vânturilor”

„Lungu, Iuliana – Kommos: procesiune pentru histerectomie”

„Lypkhan, Bogdan – Wishing Light”

„Matei, Teodora – Afaceri de familie”

„Matei, Teodora – Inima castelului”

Matei, Teodora – O noapte la castel”

„Mihalache, Vasile – Creatura tuturor lucrurilor”

„Mott, Tony – Doi”

„Mott, Tony – Iarna crimelor perfecte”

„Moț, Adriana – Sub semnul clepsidrei”

„Șerbănescu, Maia – Fuck off, Mr. Charcot!”

„Sinai, Gavril Iosif – Tramvaiul de turtă dulce”

„Stan, Liviu G. – Filip Manakis: o poveste europeană”

„Verona, Lucia – Vacanțele unei dive”

Vă așteptăm la bibliotecă pentru a împrumuta volumele propuse.