Noutăți la raft: astăzi despre spiritualitate creștină, yoga, tantra și cabala

Secția „Împrumut carte pentru adulți” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad vă prezintă ultimele volume intrate în colecție.

„Fereastra sufletului : Cabala Rabinului Isaac Luria (1534-1572)” – * * *

„Nu toata lumea este pregatită să admită relevanța tradițiilor mistice pentru lumea modernă. Acest lucru necesită detașare personală, obiectivitate și o poziție neutră. Și totuși, atunci când spiritul lui Dumnezeu pătrunde deodată sufletul unui om, avem de-a face cu o întâmplare minunată. […] Fascinația personală a profesorului James Dunn pentru învățăturile lui Isaac Luria l-a determinat să analizeze profunzimile acestor învățături [mistice] în efortul de a înțelege mai bine complexitățile lor infinite și de a le face accesibile publicului general.” (Rabinul Ernesto V. Yattah)

„Muntele Tăcerii : În căutarea spiritualității ortodoxe” –  Markides, Kyriacos C.

„Călătoria sufletului spre Dumnezeu trebuie să treacă prin trei stadii identificabile distincte. Mai întâi, este stadiul de Catharsis sau purificarea sufletului de patimile egoiste. Urmează apoi stadiul Fotisis, iluminarea sufletului, un dar al Sfântului Duh, după ce sufletul a suferit purificarea.
În sfârșit, urmează stadiul Theosis, unirea cu Dumnezeu, ca destinație finală și cămin ultim al sufletului omenesc. Ultimele două stadii sunt imposibil de atins fără ca sufletul să treacă mai întâi prin flăcările Catharsisului, purificându-se de patimile egoiste.
Concentrându-ne în primul rând asupra lumii materiale, pierdem legătura cu Cerul. Pierdem relația cu Dumnezeu, de care s-au bucurat Adam și Eva înainte de Cădere sau Fiul Risipitor înainte de a se hotărâ să părăsească palatul cerurilor. Această ruptură se află în inima dilemei noastre existențiale.” (Kyriacos C. Markides)

„Kriyā Yoga : Secrete revelate : Manual teoretic și tehnic” – Stevens, J.C.

„Cartea de față este o lucrare de pionierat, chiar una îndrăzneață, dat fiind secretul care învăluia până foarte de curând aspectele practice ale Kriya Yoga-ei, un manual practic extrem de detaliat și de metodic, bazat pe experiența subiectivă a autorului, în care regăsim toată gama de tehnici ale sistemului, de la tehnicile introductive până la metode greu de practicat fără o pregătire și o experiență prealabilă considerabilă.” (Editura Herald)

„Tantra iluminată : Filosofia, istoria și practica unei tradiții nemuritoare” – Wallis, Christopher D.

Tantra iluminată este un adevărat manual pentru căutătorul secolului al XXI-lea, conținând informații destinate mai multor niveluri de înțelegere, atât despre istoria și filosofia tantrei, cât și despre practicile śivaismul non-dualist (sistemul ei cel mai înalt). Indiferent de interesul pe care cititorul l-ar avea legat de tantra – obținerea unei viziuni corecte despre acest sistem, completarea cunoașterii legate de teoria sau practica tantrică etc. –, el va găsi în această carte, scrisă într-un ton accesibil, o îndrumare competentă.” (Editura Herald)

„Tratat despre Calea de Mijloc ” – Nãgãrjuna

„Apocalipse apocrife ale Noului Testament” – * * *

„Autoritate spirituală și putere temporală” –  Guénon René

„Benedictus Deus : tratate și predici” – Eckhart, Johannes, von Hochheim

„Faptele apocrife ale apostolilor Petru, Pavel, Ioan Andrei și Toma” – * * *

„Principiile artei tradiționale : (texte alese)” – Coomaraswamy, Ananda Kentish

„Darurile Deșertului : Calea uitată a spiritualității creștine” –  Markides, Kyriacos C.

„Izvorul Iubirii : Un pelerinaj în inima spiritualității creștine” – Markides, Kyriacos C.

„Imnuri gnostice : Imnul Perlei ; Imnul lui Iisus ; Cântul de nuntă al Înțelepciunii” – * * *

„Ehyeh : Cum să creezi un viitor mai bun folosind înțelepciunea Cabalei” – Green, Arthur

„Pelerinul rus : Mărturisirea plină de har despre căutarea și practica rugăciunii inimii” – * * *

„Istoria și legendele Sfântului Graal : Simbol, magie și mister în miturile arthuriene” – Campbell, Joseph

„Cabala creștină sau Sincatabaza ebraică sau Aplicarea doctrinei cabaliștilor evrei la dogma Noului Testament” – Van Helmont, Franciscus Mercurius

„Șamanul din Nord : Practici spirituale din vechea tradiție nordică : Un ghid experiențial către înțelepciunea popoarelor din nordul îndepărtat al Europei” – Rysdyk, Evelyn C.

În luna lui Undrea, vă invităm la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad deoarece – așa cum scria Martin Luther King – „Credința înseamnă să faci primul pas chiar dacă nu vezi toată scara”.