Noutăți la raft: azi despre curaj, perseverență, enigme, ocultism, depresii și crime

Secția ”Împrumut Carte pentru Adulți” vă propune spre lecturare ultimele volume intrate în colecție.

Nemesis – apărut în 2007 la editura Rao sub titlul Călăul – al patrulea volum din seria “Harry Hole”, celebrul detectiv al autorului Jo Nesbø, este un thriller psihologic captivant cu un deznodământ neașteptat. Jafuri bancare, crime, două milioane de coroane norvegiene dispărute fără urmă, piste false și urmăriri care îl conduc pe Hole din Oslo în Brazilia. Fiind suspect de crimă, Harry trebuie să-și dovedească nevinovăția. Dar cum să facă acest lucru dacă el nu-și amintește ce s-a întâmplat în ultimele 12 ore după o noapte de beție?

Leigh Bardugo ne propune un roman fantasy,  primul din seria Alex Stern – A noua casă – în care facem cunoștință cu Alex, o fată curajoasă și perseverentă care, în urma unui atac plin de cruzime, este găsită de poliție  fără cunoștință. Unică supraviețuitoare a acestui atac, Alex, care are capacități paranormale, este însărcinată să supravegheze societățile secrete de la Yale care sunt suspectate de activități stranii ” magie neagră, învierea morților, invocarea de monștri, portaluri către alte lumi…” Atunci când în campus este descoperit cadavrul unei fete, Alex pornește investigația pe cont propriu.  ”Un thriller plin de mister și răsturnări de situație” Booklist

Un alt thriller, de această dată cu ”tentă gotică”, ne este oferit de DeSales Harrison, profesor asociat la catedra  de poezie a Colegiului Oberlin din Ohio – Adâncuri sălbatice – în care autorul ”exploatează tenebrele minții umane, finețea pârghiilor care declanșează viața sau moartea.” Viața psihanalistului Daniel Abend este bulversată de moartea unei tinere paciente depresive și dependente de droguri care se sinucide. Confruntat cu propriile greșeli din trecut, Daniel întră întrun vârtej existential care îl conduce spre un destin implacabil. Un roman ”elegant, elegiac, enigmatic” (Matthew Pearl)

Vă așteptăm la bibliotecă să împrumutați volumele propuse.