Noutăți la raft : azi despre dragoste, mistere, intrigă, conspirație, răzbunare dar și speranță

Secția „Împrumut carte pentru adulți” vă propune o continuare a listei lecturilor de vacanță. Vă prezentăm ultimele volume intrate în colecție printre care se află romane de dragoste, de ficțiune istorică, romane fantastice și psihologice pentru adolescenți și adulți.

„Mai puternici împreună – Katie McGarry”

„Am reușit să-l evit pe Matt de dimineață până acum și pun pariu că, refugiindu-mă la cantină, voi scăpa de el cel puțin încă vreo douăzeci de minute de-acum încolo. Nu are cum să mă prindă la înghesuială de față cu Jax, Kaden și ceilalți luptători de la sala de sport a bunicului, nu-i așa? Adică, nimeni n-are atât de mult curaj.

Îmi mușc buza și încep să-mi reevaluez planul. Chiar dacă presupun că Matt nu se va apropia de mine, asta nu înseamnă că nici Conner n-ar putea încerca. Mintea lui nu mai judecă limpede de când a început să se drogheze.

Destul de enervantă este și toată agitația de la masa mea, provocată de băiatul cel nou, West. Îmi tai pizza din farfuria mea. Băiatul ăsta mi-ar putea aduce moartea. Literalmente. West… tipul superb, arogant, agasant, cavalerul în armură strălucitoare care nu ascultă de nimeni și nimic și care asistă la trei dintre cursurile mele… și mai sunt încă două cursuri înainte de terminarea orelor. Pot să pun pariu pe banii pe care nu-i am că va fi prezent și la acestea.

West.

West, West, West.” (fragment)

„Midnight Blue – L.J. Shen”

„A fost odată ca niciodată, un zeu rock care s-a îndrăgostit de o simplă muritoare… Trebuia să fie ușor. Eu aveam nevoie de bani. El avea nevoie de o dădacă, de cineva care să îl împiedice să tragă pe nas până la ultima suflare. Am fost aleasă special pentru el. Responsabilă. Optimistă. Caldă. Nevinovată. Partea cea mai rea este că trebuia să știu. Alex Winslow. Starul rock britanic. Sfâșietorul de inimi. Casanova cu ochi de whisky. Nu te apropia de diavolul cu geaca de piele. Altfel te va mânca de vie. Și ghici ce-am făcut? Nu am ascultat. Am semnat contractul. Un turneu mondial de trei luni. Pe patru continente. Cu o sută de spectacole. Numele meu este Indigo Bellamy și mi-am vândut sufletul unui zeu tatuat. ” (Editura Epica)

„Tărâmul verii – Hannu Rajaniemi”

„Moartea e doar începutul. Crima e irelevantă. În 1938, moartea nu mai e capătul vieții. Dimpotrivă, este o continuare în altă dimensiune, pentru că oamenii au descoperit viața de apoi. Imperiul Britanic s-a extins până la Tărâmul Verii, o metropolă pentru cei recent decedați. Dar Britania nu e singura care vrea puterea în viața asta – și în următoarea. Spionii sovietici sunt și ei acolo, cu tehnologia potrivită pentru a construi un nou zeu. Agenta Rachel White nimerește în miijlocul unui complot și trebuie să facă imposibilul: să prindă un om care e deja mort.” (Editura Nemira)

„Evermore – Sara Holland”

„Lumea plină de farmec a lui Holland ascunde un curent întunecat, sub stratul de frumusețe și rafinament, are răsturnări de situație cu adevărat surprinzătoare. Povestea spusă la persoana I de protagonista Jules dezvăluie o tânără inteligentă, puternică, decisă să împace trecutul cu un viitor incert” (Publishers Weekly)

„Misterul ulmului – Tana French”

„Toby este un băiat fermecător care a tras lozul cel mare la muncă, așa că iese cu prietenii pentru a sărbători. Din păcate, întors acasă, dă peste doi necunoscuți care îl bat cu sălbăticie, lăsându-l aproape mort. Și astfel viața i se schimbă pentru totdeauna. Așa că se refugiază la reședința veche a familiei, să aibă grijă de bătrânul său unchi Hugo. Dar, când găsește un craniu în trunchiul unui ulm din grădină și declanșează o investigație, tânărul descoperă secrete care îi pun trecutul într-o lumină cu totul nouă”. (Editura Nemira)

„Fântânile tăcerii – Ruta Sepetys”

” Sub conducerea dictatorială a generalului Francisco Franco, Spania continuă să trăiască, dar redusă la tăcere. Cu toate acestea, vizitatorii și oamenii de afaceri străini sosesc neîntrerupt în țară, ademeniți de vremea însorită și de vinul bun. Printre aceștia se află și Daniel Matheson, un tânăr de optsprezece ani, fiul unui magnat al petrolului, care își însoțește părinții la Madrid, sperând să se conecteze cu țara natală a mamei lui prin intermediul obiectivului aparatului de fotografiat. Pasiunea pentru fotografie și destinul i-o scot în cale pe Ana – în familia căreia fatalitățile întrețesute dezvăluie persecuțiile din timpul Războiului Civil Spaniol -, precum și sensuri inedite ale șansei la viață, ale norocului și totodată ale fricii. Plasa tăcerii e deasă. Printre umbrele pericolului,pentru Daniel fotografiile sale ridică o sumă de întrebări incomode și se vede nevoit să ia decizii dificile pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubește. Viețile se întrepătrund, iar inimile se caută, totul pe fundalul rău prevestitor al însoritului oraș spaniol.” (Editura Epica)

Arkady, Martine – Calea spre stele

Clarke, Susanna – Piranesi

Cogman, Genevieve – Orașul mascat

Douglas, Penelope – Bully

Douglas, Penelope – Corupt

Douglas, Penelope – Flacăra dintre noi

Dyer, Jonah Lysa – Primul meu bal

Féret-Fleury, Christine – Intrigi la Versailles

Garvis-Graves, Tracey – Pe insulă

Hamilton, Alwyn – Rebelul nisipurilor

Hamilton, Alwyn – Trădarea tronului

Henigson, Jeff – 1986 : Povestea adevărată a unui adolescent care aproape că a salvat lumea

Herbert, Brian – Dune : Casa Corrino

Herbert, Brian – Dune : Casa Harkonnen

Herbert, Brian – Dune : Casa Atreides

Hobb, Robin – Corabia magiei

Hobb, Robin – Corabia nebună :  Amintirea aripilor

Hobb, Robin – Corabia nebună : Înălțarea dragonului

Hoover, Colleen – Dintotdeauna tu

Hoover, Colleen – Heart bones : Despre agonia unor inimi frânte

Hoover, Colleen – Slam : Din dragoste pentru Layken

Hoover, Colleen – Ugly Love : Despre fața urâtă a iubirii

Hoover, Colleen – Verity

Jemisin, N. K. – Orașul care ne unește

Kennedy, Elle – Greșeala

Kennedy, Elle – Pactul

Lawrence, Mark – Regele spinilor

Lawrence, Mark – Împăratul spinilor

Meyer, Marissa – Cress

Meyer, Marissa – Scarlet

Reynolds, Alastair – Hăul ispășirii

Sapkowsky, Andrzej – Vremea disprețului

Sapkowsky, Andrzej – Turnul rândunicii

Sapkowsky, Andrzej – Botezul focului

Sapkowsky, Andrzej – Domnița lacului

Scalzi, John – Foc mistuitor

Sepetys, Ruta – Adio, New Orleans

Sepetys, Ruta – O mare de lacrimi

Sepetys, Ruta – Printre tonuri cenușii

Shen, L. J. – Cum să furi o inimă cu un sărut

Shen, L. J. – Ruckus

Shen, L. J. – Vicious

Simons, Paullina – Călărețul de aramă : O poveste de dragoste

Simons, Paullina – Tatiana și Alexander

Simons, Paullina – Grădina de vară

Stiefvater, Maggie – Frăția corbilor

Stiefvater, Maggie – Hoții din vis

Stiefvater, Maggie – Blue Lily, Lily Blue

Stiefvater, Maggie – Regele corb

Taylor, Laini – Muza coșmarurilor

Vandermeer, Jeffrey Scott – Anihilare

Vandermeer, Jeffrey Scott – Autoritate

Vandermeer, Jeffrey Scott – Acceptare

Vă așteptăm la bibliotecă pentru a împrumuta volumele propuse.