Noutăți la raft: azi despre povești de iubire, prietenii, minciuni, obsesii, trădare și supraviețuire

Secția „Împrumut carte pentru adulți” vă propune „lectura de vacanță” . Din ultimele volume intrate în colecție vă prezentăm câteva fragmente spre a vă îndemna la lectură, astfel vă oferim titluri aparținând diverselor genuri de la romane de dragoste, romane istorice, romane de aventură, romane inspirate din viața reală până la thrillere.

„Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani – Alexandra Potter”Salut și bine ați venit la Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani, podcastul ce i se adresează oricărei femei care se întreabă cum naiba a ajuns în situația asta și de ce viața nu este chiar așa cum și-a imaginat-o! […] Oricui și-a analizat viața la un moment dat și și-a dat seama că nu așa fusese Planul. Oricui a avut vreodată impresia că a greșit ceva sau că a ratat vreo ocazie. Oricărei femei care încă se străduiește cu disperare să găsească o soluție, în timp ce toți cei din jur fac prăjituri fără gluten. […] Deoarece să te simți ca o ratată nu înseamnă că ai greșit, într-adevăr, ceva, ci că ești împinsă să te simți astfel. Este vorba aici despre presiunea și disperarea de a bifa toate punctele de pe o listă și de a atinge toate obiectivele… și despre ce se întâmplă când nu reușești să faci asta. Când te trezești pe dinafară. Pentru că, de multe ori, este foarte ușor să ai senzația că ai eșuat în unele privințe, mai ales atunci când toți cei din jurul tău par să reușească în viață.” (fragment)

” Alias Grace – Margaret Atwood” „Inspirat de un fapt real – dublul asasinat, de o violență fără seamăn, care a cutremurat Canada anului 1843 -, romanul scris de Atwood investighează destinul uneia dintre cele mai enigmatice și faimoase femei din secolul al XIX-lea. Acuzată de o crimă abominabilă, comisă la numai șaisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală și condamnată la închisoare pe viață.” – (Corint Books)

„Dinți de lapte –  Zoje Stage” „E un înger drăgălaș, deși mut, în ochii adoratori ai tăticului ei. Acesta este singura persoană care o înțelege, și tot ce-și dorește Hanna este să trăiască fericită, pentru totdeauna, alături de el. Însă mami îi stă în cale, iar fetița va încerca orice truc imaginabil ca să scape de ea. De tot, dacă se poate…” (Leda Bazaar)

Stage imaginează cu măiestrie un thriller înspăimântător, pe care nu-l poți lăsa din mână, transformându-l totodată într-o îndrăzneață investigație asupra parentingului și a căsniciei, identificând nemilos fisurile iubirii necondiționate.” (Publisher’s Weekly)

„Ne vedem în Monaco – Gaynor, Hazel; Webb, Heather” ” Atunci când Sophie Duval, tânăra creatoare de parfumuri, o adăpostește în buticul ei pe miss Kelly de un anume reporter britanic deranjant de insistent, pe nume James Henderson, între cele două femei ia naștere o legătură intensă, care va continua de-a lungul a treizeci de ani de prietenie, dragoste și tragedie. James Henderson nu poate uita scurta întâlnire cu Sophie Duval. Așa că, în ciuda vinovăției pe care o simte atunci când pleacă de lângă fiica sa, el acceptă să fie reporter la nunta secolului, îmbarcându-se de la New York pe S.S. Constitution , alături de Grace Kelly și de invitații ei. La Monaco, pe măsură ce se face simțită febra nunții, iar pasiunile și spiritele se aprind, James și Sophie – ca și prințesa Grace – trebuie să decidă ce sunt dispuși să sacrifice pentru dragoste.”

„Vești din lumea întreagă – Paulette Jiles” „Un roman de ficțiune istorică, plin de imagini cinematografice, de mare complexitate morală și construit pe mai multe planuri, în care autoarea explorează teme fundamentale, precum familia, responsabilitatea, onoarea și încrederea.” (Corint Books)

„Ceruri încătușate – Christine Leunens” – „O poveste extraordinară și profund impresionantă, ce dezvăluie o lume în care adevărul se împletește strâns cu minciuna, spusă din perspectiva lui Johannes Betzler, membru al Hitlerjugend (Tineretul Hitlerist), sincer convins de misiunea sa. Plin de admirație față de Führer și de idealurile naziste, băiatul este șocat să descopere că părinții lui țin ascunsă în casa lor din Viena o fată evreică pe nume Elsa. Groaza și repulsia care îl copleșesc la început se transformă treptat în interes – iar apoi în obsesie. După ce părinții lui dispar, doar Johannes mai știe de existența tinerei și doar el îi poate decide destinul.” (Corint Books)

Bloom, Steve – Întâlnire perfectă
Burnell, Mark – În ritmul inimii
Cass, Kiera – Logodnicii
Cass, Kierra – Fericiți până la adânci bătrâneți
Clare, Cassandra – Manuscrisele roșii ale magiei
Craig, Erin A. – Casa de sare și amărăciuni
Duncan Lois – Misterul de la Blackwood
Eisler, Barry – John Rain : Conspirație la Casa Albă Conspirație la Casa Albă
Eisler, Barry – John Rain : Prima misiune în Tokio
Eisler, Barry – John Rain : Sabia samuraiului
Gillham, David – Annelies : Povestea Annei Frank continuă…
Jackson, Holly – Crima perfectă : Instrucțiuni pentru fete cuminți
Lethem, Jonathan – Orfani în Brooklyn
Mafi, Tahereh – Oceanul care ne desparte
Malerman, Josh – Inspecție
Matthews, Jason – Candidatul Kremlinului
Matthews, Jason – Palatul trădărilor
McGinnis, Mindy – Nicio picătură de băut
McGuire, Seanan – Pe tărâmul de rădăcini și oase
Miranda, Megan – Ultimul oaspete
Pass, Nina de – Un an fără tine
Pearson, Mary – Sărutul trădării
Pollock, Donald Ray – Întotdeauna diavolul
Riccio, Cristine – A doua șansă
Roth , Veronica – Aleșii
Roth, Veronica – Sfârșitul și alte începuturi : Povești din viitor
Searle, Nicholas – Maestrul minciunii
Stein, Garth – Povestea incredibilă a lui Enzo
Stewart, Erin – Cicatrici în chip de aripi
White, Kiersten – Măreț vom arde

Vă așteptăm la bibliotecă pentru a împrumuta volumele propuse.